Στο 40% έπεσε η αποτελεσματικότητα των εμβολίων λόγω Δέλτα! Καμπανάκι από τον ΠΟΥ

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές, αλλά δεν αποτρέπουν πλήρως τη μετάδοση».

Must Read

Τα εμβόλια κατά του COVID μειώνουν τη μετάδοση της κυρίαρχης παραλλαγής Δέλτα κατά περίπου 40%, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δρ. Τέντρος Γκεμπρεγέσους, είπε ότι πολλοί εμβολιασμένοι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι εμβολιασμοί σήμαιναν ότι δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν άλλες προφυλάξεις.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι πριν από την άφιξη της παραλλαγής Δέλτα, τα εμβόλια είχαν μειώσει τη μετάδοση κατά περίπου 60%. Με τη δέλτα, αυτό έπεσε σε περίπου 40%», ενώ πρόσθεσε: «Τα πλήρως ανοσοποιημένα άτομα β για να αποφύγουν να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν».

Ο δρ.Τέντρος διευκρίνισε ότι το πιο μεταδοτικό στέλεχος δέλτα σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά κατά της μετάδοσης: «Ανησυχούμε για την ψευδή αίσθηση ασφάλειας ότι τα εμβόλια έδωσαν τέλος στην πανδημία και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να λάβουν άλλες προφυλάξει. Τα εμβόλια σώζουν ζωές, αλλά δεν αποτρέπουν πλήρως τη μετάδοση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This