Bild: Οι νέοι κυβερνητικοί είπαν ηχηρό «όχι» στη Μέρκελ που ζήτησε καθολικό lockdown

Must Read

Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης να εκπνέει αύριο Πέμπτη στη Γερμανία η απερχόμενη Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησε την επιβολή καθολικού lockdown στη χώρα (και για τους εμβολιασμένους), αλλά και τα τρία κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού (προσεχώς) απέρριψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτό υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αποκάλυψε πως στην έκτακτη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης η Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. και όπως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης».

Η πρότασή της, ωστόσο, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This