Δραματική έκκληση ΠΟΥ για μετάλλαξη «Όμικρον»: «Παγκόσμιος κίνδυνος – Εμβολιαστείτε άμεσα και πάρτε μέτρα»

Κρούσματα σε πολλές χώρες - Ισραήλ και Ιαπωνία κλείνουν τα σύνορα

Must Read

Εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και προειδοποιεί τα 194 μέλη του τόσο για τις μελλοντικές εξάρσεις, όσο και για τις επιπτώσεις που πιθανόν να έρθουν.

«Εμβολιαστείτε και πάρτε μέτρα»

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής «ενδέχεται να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσεις της covid-19, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» σε κάποιες περιοχές, προειδοποίησε σήμερα ο ΠΟΥ.

Οι συμβουλές του ΠΟΥ προς τα 194 μέλη του, απευθύνει έκκληση να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων κατά της covid-19 και να «καταρτίσουν σχέδια μετριασμού» προκειμένου να παραμείνουν σε λειτουργία οι βασικές υγειονομικές υπηρεσίες τους.

«Η Όμικρον έχει έναν πρωτόγνωρο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη-ακίδα της, κάποιες από τις οποίες προκαλούν ανησυχία για την ενδεχόμενη επίπτωσή τους στην πορεία της πανδημίας». «Συνολικά ο παγκόσμιος κίνδυνος από το νέο στέλεχος ανησυχίας Όμικρον εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλός», τονίζει η υπηρεσία του ΠΟΥ.

Ωστόσο, ο Οργανισμός εκτιμά πως χρειάζονται περισσότερες έρευνες προκειμένου να κατανοηθεί η ικανότητα του νέου στελέχους να διαφεύγει της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια και προηγούμενες μολύνσεις από άλλα στελέχη του κορωνοϊού, εξηγώντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Ο πλανήτης οχυρώνεται απέναντι στη νέα μετάλλαξη

Η νέα μετάλλαξη έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό με τα κρούσματα να αυξάνονται στην Ευρώπη. Μάλιστα, όλο και περισσότερες χώρες επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι καταγράφονται αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική, όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που μολύνονται» και να μην είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μόλυνσης με την Όμικρον, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΠΟΥ χτες Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Τριανταφυλλίδης: Η omicron έχει 32 παραλλαγές

Ο ομότιμος καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη omicron, λέγοντας ότι έχει 32 παραλλαγές, ενώ τόνισε ότι εξαπλώνεται επιθετικά. Μάλιστα, είπε ότι τα εμβόλια δεν θα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Πιθανή επαναπροσαρμογή του εμβολίου σε τρεις μήνες;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This