Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Δορυφόρος «έπιασε» το ιρανικό Adrian Darya 1 κοντά στο συριακό λιμάνι Ταρτούς

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το θρίλερ με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 συνεχίζεται! Το πλοίο, το οποίο ονομαζόταν Grace 1 και είχε συλληφθεί από τις ειδικές δυνάμεις του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά του Γιβραλτάρ την 4η Ιουλίου, διότι υπήρχαν υποψίες πως σκόπευε να μεταφέρει αργό πετρέλαιο στη Συρία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από εκείνη την ημέρα «κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι». Τα σενάρια μετά τον απόπλου από το Γιβραλτάρ έκαναν λόγο για ελλιμενισμό στην Καλαμάτα, μετά στην Κύπρο και τέλος στην Τουρκία… Ένα ακόμα σενάριο μιλούσε για πώληση και μεταφορά του πετρελαίου εν πλώ σε άλλο δεξαμενόπλοιο.

Στις αρχές της εβδομάδας το δεξαμενόπλοιο σταμάτησε να εκπέμπει σήμα όμως φωτογραφήθηκε από δορυφόρο ανοιχτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar Technologies Inc. Η εικόνα που παρείχε η Maxar δείχνει το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 πολύ κοντά στην Ταρτούς στις 6 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα το πλοίο εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα δίδοντας τη θέση του μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας πλέοντας προς βορρά στις 15:53 ώρα Γκρίνουιτς (18:53 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας και φαίνεται να απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του στη Μεσόγειο, δυτικά της Συρίας την Τρίτη.

To τάνκερ, είναι φορτωμένο με 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ