Κένυα: Περισσότεροι από 20 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το λεωφορείο τους παρασύρθηκε από πλημμύρες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά

Must Read

Τραγικό θάνατο βρήκαν περισσότεροι από 20 άνθρωποι όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τις πλημμύρες στην Κένυα.

Ειδικότερα, ο οδηγός επιχείρησε να διασχίσει ένα φουσκωμένο ποτάμι στην κομητεία Κιτούι στην ανατολική Κένυα, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί, δήλωσε η κυβερνήτης της κομητείας.

Στο λεωφορείο επέβαινε μια εκκλησιαστική χορωδία και άλλοι άνθρωποι που πήγαιναν σε γάμο στην κομητεία Κιτούι. Αυτόπτες μάρτυρες που κοίταζαν από μακριά άρχισαν να ουρλιάζουν όταν το νοικιασμένο κίτρινο σχολικό ανατράπηκε και βυθίστηκε.

Πολλές περιοχές της χώρας αυτής της ανατολικής Αφρικής επλήγησαν από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά, αφότου το λεωφορείο παρασύρθηκε στον ποταμό Ενζίου, δήλωσε η κυβερνήτης Τσάριτι Νγκιλού.

«Σήμερα το απόγευμα τραγωδία έπληξε την κομητεία Κιτούι», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται από το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού της Κένυας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

https://www.youtube.com/watch?v=6ey_rv8J_ho

Η κυβερνήτης πρόσθεσε ότι “23 πτώματα” είχαν ανασυρθεί μέχρι τότε από το ποτάμι και «ότι υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο λεωφορείο». Δήλωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων θα συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός προσπάθησε να διασχίσει τη γέφυρα ενώ ήταν πλημμυρισμένη από νερό, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί από τα στροβιλιζόμενα ρεύματα.

Ο αντιπρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζητώντας από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν τους δρόμους της χώρας, όπου πολλές περιοχές πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This