Καρλ Λάουτερμπαχ: Ένας υπέρμαχος των αυστηρών μέτρων νέος Υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Must Read

Το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι τη θέση του Υπουργού Υγείας θα αναλάβει ο επιδημιολόγος (και τηλεαστέρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας) Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος έχει ταχθεί σταθερά υπέρ των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, παροτρύνοντας για «προσοχή και αυστηρά μέτρα κατά του COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας», σύμφωνα με το abcnews.

Το local.de τον χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα» και αναφέρει πως «έχει πιέσει για σκληρούς περιορισμούς για τον Covid καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας», ενώ «ζητούσε επίσης αυστηρότερα μέτρα κατά το τρέχον τέταρτο κύμα που πλήττει σκληρά τη Γερμανία».

«Η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει», είπε ο επόμενος Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, υποστηρίζοντας για την επιλογή του: «Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα ήθελαν σίγουρα ο επόμενος Υπουργός Υγείας να είναι ένας ειδικός που μπορεί πραγματικά να κάνει καλά τη δουλειά του και να λέγεται Καρλ Λάουτερμπαχ».

Ομοσπονδιακοί και κρατικοί ηγέτες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα σκληρούς νέους περιορισμούς που στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό τα μη εμβολιασμένα άτομα. Σε μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το κοινοβούλιο θα εξετάσει μια γενική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές την περίοδο των Χριστουγέννων, ο 58χρονος Λάουτερμπαχ είπε: «Ένας σημαντικός στόχος πρέπει να είναι να μειωθούν τόσο οι αριθμοί των κρουσμάτων, ώστε να μπορούμε να προτείνουμε ταξίδια χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This