Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε παραλλαγή της που δεν την «πιάνουν» τα μοριακά τεστ!

Όλο δυσάρεστες εκπλήξεις από τη νέα μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού...

Must Read

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε για τη «φρέσκια» μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία μόνο εφησυχαστικά δεν είναι, όπως, για παράδειγμα η πληροφορία ότι εντοπίστηκε παραλλαγή της, η οποία ενδέχεται να μην μπορεί να ανιχνευθεί με τα μοριακά τεστ που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του νέου κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», η παραλλαγή αυτή έχει πολλές κοινές μεταλλάξεις με την Όμικρον, αλλά στερείται μιας συγκεκριμένης γενετικής τροποποίησης που να επιτρέπει στις εργαστηριακές δοκιμές PCR να την εντοπίσουν για να βρεθεί το κρούσμα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η νέα αυτή παραλλαγή δεν ανιχνεύεται ως τέτοια από τους ελέγχους με μοριακό τεστ ή, με πιο απλά λόγια, δεν επιτρέπει στους επιστήμονες να τη διαχωρίσουν από την παραλλαγή Όμικρον, όπως αυτή μας είναι γνωστή μέχρι τώρα.

https://twitter.com/mochalus/status/1468320594773123077

Η συγκεκριμένη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά ανάμεσα στα δείγματα που ελήφθησαν στη Νότια Αφρική, στην Αυστραλία και στον Καναδά και η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τους επιστήμονες να διαχωρίσουν την γενεαλογία της B.1.1.529, σε BA.1 (η μετάλλαξη Όμικρον που ξέρουμε) και σε BA.2 (νεότερη παραλλαγή).

Τρία συγκεκριμένα γονίδια

Όπως, επίσης, αναφέρει ο «Guardian» σχεδόν τα μισά από τα μηχανήματα εργαστηριακών ελέγχων στη Βρετανία αναζητούν τρία συγκεκριμένα γονίδια στον κορωνοϊό ώστε να τον εντοπίσουν. Όμως, η μετάλλαξη Όμικρον, όπως και η Άλφα, εμφανίζονται θετικές μόνο σε κάποια από αυτά και αυτό γιατί έχουν μια γενετική αλλαγή.

Να σημειωθεί πως ο καθηγητής Φρανσουά Μπαλού, διευθυντής στο Ινστιτούτο Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, τονίζει πως σχεδόν το 6% των 709 περιπτώσεων της «Όμικρον» που έχουν καταχωριστεί στην βάση γονιδιωμάτων της χώρας ανήκουν στη νέα αυτή παραλλαγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This