Ο Bill Gates προφητεύει την ημερομηνία λήξης της πανδημίας και ρίχνει «βόμβα» για τα εμβόλια

Ετήσιο εμβόλιο για τον κορονοϊό, όπως συμβαίνει με τη γρίπη…

Must Read

Συνεχίζει τις «προφητείες» ο άνθρωπος που είδε την ιλιγγιώδη περιουσία του να αβγατίζει μέσα στην πανδημία, παρότι έπεσε τελείως έξω στην πρόβλεψη του για το 2021. Φέτος, παρά τα εμβόλια ακόμα περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκριση με το 2020, παρά τις περί αντιθέτου προπέρσινες προφητείες του Gates.

Η «οξεία φάση» της πανδημίας του Covid-19 θα τελειώσει το 2022, προέβλεψε στο ιστολόγιό του ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και επενδυτής σε εταιρείες εμβολίων Μπιλ Γκέιτς, θεωρώντας επίσης την άνοδο της παραλλαγής Omicron «ανησυχητική».

«Μπορεί να είναι ανόητο να κάνω μια άλλη πρόβλεψη, αλλά νομίζω ότι η οξεία φάση της πανδημίας θα τελειώσει κάποια στιγμή το 2022», προέβλεψε ο δισεκατομμυριούχος σε ανάρτησή του στο ιστολόγιό του, GatesNotes.

Σε μερικά χρόνια, ελπίζω ότι η μόνη φορά που θα θυμόμαστε τον ιό είναι όταν θα κάνουμε το κοινό μας εμβόλιο για τον Covid, όπως και για τη γρίπη κάθε φθινόπωρο.

Ο Γκέιτς, ωστόσο, είναι θετικός για τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck έλαβε πρόσφατα έγκριση από την FDA για το αντιιικό του molnupiravir για άτομα υψηλού κινδύνου. Το χάπι «μειώνει σημαντικά τις πιθανότητές σας να νοσηλευτείτε ή να πεθάνετε από Covid-19 (αν και όχι τόσο όσο ελπίζαμε αρχικά)», είπε.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας αναγνώρισε ότι παρά την κυκλοφορία και τη μαζική απορρόφηση των εμβολίων Covid-19 σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από τον ιό το 2021 σε σχέση με το 2020, προσθέτοντας ότι η βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας φέτος δεν ήταν τόσο μεγάλη. όπως ήλπιζε.

Ο ίδιος ο Γκέιτς μπορεί να ωστόσο να νιώθει ευτυχής, έχοντας αυξήσει την καθαρή του περιουσία του στα 137 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να γεφυρώσει το ταξικό χάσμα μεταξύ του ίδιου και των αναγνωστών του, δηλώνοντας ότι το 2021 ήταν «η πιο ασυνήθιστη και δύσκολη χρονιά της ζωής του», ενώ «υποψιάζομαι ότι πολλοί από τους ανθρώπους που το διαβάζουν μπορεί να λένε το ίδιο».

Ο Γκέιτς χαρακτήρισε την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron του ιού «ανησυχητική», αλλά είπε ότι ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει δυνητικά κακές παραλλαγές» από ό,τι στο παρελθόν. Οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες που ανακάλυψαν την παραλλαγή Omicron έχουν ως επί το πλείστον καταλήξει ότι τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Ο Γκέιτς έχει επανειλημμένα παραπονεθεί για την ανισότητα της διανομής των εμβολίων παγκοσμίως, χαρακτηρίζοντας την ως τη «μεγαλύτερη απογοήτευση» γι ‘αυτόν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και λέγοντας ότι «δεν έχει νόημα» να εμβολιάζονται άτομα χαμηλού κινδύνου έναντι των ηλικιωμένων και ευάλωτων πληθυσμών στις φτωχότερες χώρες.

Οι πολλές ΜΚΟ του που σχετίζονται με τα εμβόλια προσπάθησαν να πείσουν τις πλούσιες χώρες να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια για να εμβολιάσουν αφρικανικά έθνη, πολλά από τα οποία χειρίστηκαν την πανδημία καλύτερα από το αναμενόμενο, χάρη στη μακροχρόνια εξοικείωση με φθηνά και ευρέως διαθέσιμα αντιπαρασιτικά και άλλα φάρμακα για την ελονοσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This