Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μετέτρεψε τουμπαρισμένο λεωφορείο σε πισίνα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε δημόσια πισίνα μετέτρεψε ένα τουμπαρισμένο λεωφορείο ο Γάλλος καλλιτέχνης Μπενεντέτο Μπουφαλίνο. Ο Bufalino ονόμασε την καλλιτεχνική παρέμβασή του «The Bus Pool» και σε αυτήν την πισίνα μπορούν να δροσιστούν ταυτόχρονα δέκα άτομα.

Ο Γάλλος δημιουργός έδωσε άλλη χρήση σε ένα παλιό λεωφορείο Tadao, το οποίο άνηκε στη γραμμή δημόσιων μεταφορών της περιοχής Αρτουά, στη Γαλλία. Αφαίρεσε την πλευρά του λεωφορείου η οποία βλέπει προς τα πάνω τώρα και έγυρε το λεωφορείο στο πλάι, ενώ άδειασε το εσωτερικό του και το μετέτρεψε έτσι ώστε να μπορεί να συγκρατεί το νερό.

Η πλήρως λειτουργική πισίνα έχει διαστάσεις 2,3 μέτρα πλάτος, 9 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρο βάθος. Κλίμακα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του πλαγιασμένου λεωφορείου επιτρέπει στους λουόμενους να μπουν μέσα στην πισίνα. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 27 και 29 βαθμούς και το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και πλατφόρμα ναυαγοσώστη (όπως οφείλει να διαθέτει κάθε πισίνα που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας).

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ