Βρετανία: Το επόμενο 48ωρο η Όμικρον θα γίνει η επικρατούσα παραλλαγή του κορωνοϊού στο Λονδίνο!

Χωρίς απομόνωση οι πλήρως εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα της Όμικρον

Must Read

Με τα στόματα να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, αναφορικά με τον πρώτο νεκρό λόγω νόσησης από τη παραλλαγή Όμικρον που θρηνεί από σήμερα η Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει επειγόντως νέα μέτρα στη χώρα, εν όψει και των γιορτών.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, επικαλούμενος εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων πως τα συνολικά κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζονται σε 200.000, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν δέκα νοσηλείες και ένας θάνατος φορέων αυτής, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον ασθενή που κατέληξε. Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Όμικρον αντιστοιχεί στο 20% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αγγλία, και ότι στο Λονδίνο συγκεκριμένα ευθύνεται για το 44% των κρουσμάτων της νόσου, συμπληρώνοντας πως αναμένεται να καταστεί η κυρίαρχη παραλλαγή στην πρωτεύουσα, εντός 48 ωρών!

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε πως τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19 είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, με τη Βουλή των Κοινοτήτων να αναμένεται να ψηφίσει αύριο για να εγκρίνει τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η έντονη σύσταση για εξ αποστάσεως εργασία, η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους και η χρήση υγειονομικών πιστοποιητικών σε ορισμένους χώρους.

Στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας το NHS

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι το σύστημα δημόσιας υγείας NHS στην Αγγλία τίθεται μετά από μήνες στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας για έκτακτες καταστάσεις, στο Επίπεδο 4, κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα υπάρχει εθνικός και όχι κατά τόπους συντονισμός της παροχής περίθαλψης σε ασθενείς Covid. Επιβεβαίωσε ότι, για να επιτευχθεί ο στόχος χορήγησης της ενισχυτικής δόσης σε όλους τους ενήλικες κατοίκους της χώρας, θα πρέπει να αναβληθούν κάποιες θεραπείες ρουτίνας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από αύριο Τρίτη, οι πλήρως εμβολιασμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα της Όμικρον δε θα χρειάζεται να μένουν σε απομόνωση, αλλά θα μπορούν να υποβάλλονται σε καθημερινά rapid testing. Διαβεβαίωσε δε για την επάρκεια των τεστ, παρά το γεγονός ότι από σήμερα το πρωί όποιος πολίτης προσπαθεί να παραγγείλει τα δωρεάν τεστ από την κυβερνητική ιστοσελίδα, βλέπει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα, αν και παραπέμπεται σε φαρμακεία και άλλα τοπικά κέντρα διανομής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This