Με στρείδια καθαρίζουν το βρόμικο λιμάνι της Νέας Υόρκης!

Must Read

Στρείδια έχουν επιστρατεύσει οι Αρχές της Νέας Υόρκης, όχι όμως για να καταλήξουν στα πιάτα καλοφαγάδων, αλλά για να κάνουν τη βρόμικη δουλειά και να καθαρίσουν το λιμάνι της πόλης.

Το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», πρόσθεσαν πάνω από 11.200.000 στρείδια σε τμήμα του ποταμού Χάντσον που εκβάλλει στην ακτή του λιμανιού, στο Κάτω Μανχάταν. Χάρη στη λειτουργία του οργανισμού τους, τα στρείδια φιλτράρουν το νερό καθαρίζοντάς το από ουσίες που το μολύνουν, καθώς απορροφούν βιομηχανικά απόβλητα αιώνων, λύματα και ουσίες από σκουπίδια. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα φάει κανείς, καθώς μπορεί να πάθει δηλητηρίαση, ωστόσο τα στρείδια «ανταποδίδουν» βελτιώνοντας σταθερά την ποιότητα του νερού και ευνοώντας την ανάπτυξη θαλάσσιας ζωής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Νέα Υόρκη επέλεξε τα στρείδια γι’ αυτή τη δουλειά. Στο παρελθόν η πόλη θεωρούνταν μία από τις πρωτεύουσες στρειδιών σε όλο τον κόσμο. Τα στρείδια ήταν το βασικό φαγητό των κατοίκων της, ενώ εκατομμύρια προορίζονταν για εξαγωγές. Ωστόσο από ένα σημείο και μετά η υπερεκμετάλλευση της παραγωγής τους και η μόλυνση των υδάτων δεν επέτρεπαν την επιβίωση των στρειδιών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This