Το Sputnik-V το καλύτερο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της Όμικρον λέει ο… Πούτιν!

Must Read

Η Ρωσία πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν φοβάται την παραλλαγή Όμικρον, καθώς, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι το… πλέον αποτελεσματικό στην αντιμετώπισή της!

Αυτό δήλωσε ο Πούτιν κατά την ομιλία του σε συνέδριο της Ρωσικής Ένωσης βιομηχάνων και επιχειρηματιών, τονίζοντας πως το Sputnik-V όχι μόνο μπορεί να καταπολεμήσει την Όμικρον, αλλά και ότι λειτουργεί καλύτερα σε αυτόν τον τομέα από τα άλλα εμβόλια. Μάλιστα, επισήμανε πως η Ρωσία είναι πανέτοιμη να προμηθεύσει άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών, με το εμβόλιο Sputnik Light, το οποίο μπορεί  κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστική δόση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανάφερε πως είναι πρόθυμοι να διαθέσουν δωρεάν εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε χώρες οι οποίες, προς το παρόν, δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν!

Προκαλεί σταθερή «εξουδετερωτική» απkorvnoiwόκριση των αντισωμάτων στην Όμικρον

Στο μεταξύ, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V προκαλεί «εξουδετερωτική» απόκριση των αντισωμάτων στην παραλλαγή Όμικρον, ενώ η αναμνηστική δόση με το Sputnik Light αυξάνει την αποτελεσματικότητα των άλλων εμβολίων κατά της συγκεκριμένης παραλλαγής. «Το εμβόλιο Sputnik-V προκαλεί σταθερή εξουδετερωτική απόκριση των αντισωμάτων στην παραλλαγή Όμικρον και προστατεύει από το να εκδηλωθούν βαριά περιστατικά νόσησης και εισαγωγής για νοσηλεία, όπως έδειξαν οι προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Γκαμαλέι», της Μόσχας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.

Επίσης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε σήμερα ότι το σχήμα εμβολιασμού με το εμβόλιο Sputnik-V και εν συνεχεία με το Sputnik Light, προστατεύει πλήρως από την παραλλαγή Όμικρον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This