Παραλλαγή Όμικρον: Σάλος με ανάρτηση της Le Figaro που ήθελε τους τριπλά εμβολιασμένους να κινδυνεύουν περισσότερο!

Τι εξήγηση έδωσε το κορυφαίο γαλλικό μέσο

Must Read

«Αν είναι αλήθεια, είναι βόμβα».

Στο πλατό του CNews, ο οικοδεσπότης Pascal Praud μετέδωσε το tweet του επιδημιολόγου Martin Blachier, ο οποίος ανέφερε, βάσει δεδομένων από ένα επίσημο έγγραφο της Δανίας, ότι η παραλλαγή Όμικρον «πλήττει τους τριπλά εμβολιασμένους επειδή διαφεύγει του εμβολίου». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «Δεδομένα από την Δανία για την Όμικρον δείχνουν: 8% διασπορά σε τριπλά εμβολιασμένους, 5,5% σε διπλά εμβολιασμένους, 1,2% σε μη εμβολιασμένους»! Όπως είναι λογικό, επικράτησε χάος.

Η ανάρτηση του Γάλλου επιστήμονα κοινοποιήθηκε περισσότερες από 5.000 φορές στο Twitter, ενώ ο Γάλλος παρουσιαστής Pascal Praud το tweet στην εκπομπή του λέγοντας τα ακόλουθα: «Αν είναι αλήθεια, είναι μια βόμβα. Η παραλλαγή Όμικρον θα επηρέαζε περισσότερο τους τριπλά εμβολιασμένους από τους μη εμβολιασμένους».

Η Δανία αυτή τη στιγμή υφίσταται το πλήρες βάρος του πέμπτου επιδημικού κύματος του Covid, και κυρίως, βιώνει μια πολύ απότομη αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, της τάξης του 10% επί του συνόλου των νέων μολύνσεων στη χώρα, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της «Ευρώπης μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες μελέτες για την παραλλαγή Όμικρον, γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο των δύο δόσεων είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά τη μόλυνση έναντι της νέας παραλλαγής. Η παραλλαγή Όμικρον επηρεάζει περισσότερο τα εμβολιασμένα άτομα; Τι δείχνουν στην πραγματικότητα τα στοιχεία στο συγκεκριμένο έγγραφο της Δανίας;

Το Tweet για την παραλλαγή Όμικρον, που έβαλε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το έγγραφο που μεταδόθηκε από τον Δρ Martin Blachier μέσω Twitter προέρχεται από την επίσημη ενημέρωση που δημοσιεύεται καθημερινά από το αρμόδιο δημόσιο ερευνητικό ινστιτούτο που συνδέεται με το Υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Το έγγραφο παρέχει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.

Το tweet του επιδημιολόγου, τουλάχιστον έτσι όπως αναρτήθηκε, υποδηλώνει ότι το 8% των τριπλών εμβολιασμένων είχαν μολυνθεί από την παραλλαγή Omicron. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το 8% αντιπροσωπεύει το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον μεταξύ των τριπλά εμβολιασμένων ατόμων που είχαν μολυνθεί. «Σημαίνει ότι όταν έχετε μολυνθεί από τον Covid-19 στη Δανία, η πιθανότητα να είναι από την παραλλαγή Όμικρον, είναι 8 στις 100, για τους τριπλά εμβολιασμένους».

Δεν σημαίνει δηλαδή ότι οι τριπλά εμβολιασμένοι αποτελούν την πλειοψηφία των κρουσμάτων της Όμικρον, επί του συνόλου του πληθυσμού.

Το γεγονός πάντως ότι ο επιδημιολόγος δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο με χιλιάδες χρήστες να απαιτούν εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This