Ινδία: Μαϊμούδες δολοφόνησαν 250 κουτάβια για… αντίποινα!

Κάτοικοι υποστηρίζουν πως το έκαναν για να εκδικηθούν το γεγονός ότι ένας σκύλος σκότωσε κάποιο από τα μαϊμουδάκια τους

Must Read

Οι δασικές Αρχές της Ινδίας αναγκάστηκαν να συλλάβουν δύο… μαϊμούδες, μετά από καταγγελίες κατοίκων πως φέρεται να δολοφόνησαν περί τα 250 κουτάβια στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα!

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ από τοπικά ΜΜΕ, το αναπάντεχο αυτό περιστατικό συνέβη στο χωριό Lavool, στην περιοχή Beed της Μαχαράστρα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν τις μαϊμούδες, οι οποίες είδαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, άρπαζαν τα κουτάβια και τα μετέφεραν σε μεγάλα ύψη, απ’ όπου τα πετούσαν, προκαλώντας το θάνατό τους! Μάλιστα, οι χωρικοί ισχυρίστηκαν ότι οι δύο μαϊμούδες με αυτό τον τρόπο εκδικούνταν το θάνατο ενός από τα μωρά στα δόντια σκύλου.

«Τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες υπήρξαν περιστατικά όπου οι μαϊμούδες που τριγυρνούσαν στην περιοχή έπιαναν κουτάβια και τα πήγαιναν σε σημεία με μεγάλο ύψος για να τα πετάξουν από εκεί. Τουλάχιστον 250 σκυλιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής», είπε ένας χωρικός στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. Σε άλλες περιπτώσεις, αναφέρθηκε πως οι μαϊμούδες άφηναν κουτάβια στις στέγες και στα δέντρα προκειμένου να πεθάνουν από έλλειψη τροφής και νερού. Ως αποτέλεσμα, στο χωριό δεν έμεινε κουτάβι ούτε για δείγμα!

Αξιωματούχος της περιοχής, πάντως, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι ενέργειες των μαϊμούδων οδηγούνταν από εκδίκηση. «Η δολοφονία ενός βρέφους μαϊμού από σκύλους λέγεται ότι εξόργισε τις μαϊμούδες που ως αντίποινα σκοτώνουν τα κουτάβια των σκύλων, σύμφωνα με τους ντόπιους. Αλλά δεν έχουμε καμία απόδειξη για να στηρίξουμε αυτή τη θεωρία. Είναι συμπεριφορά ζώων και δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε γιατί συμπεριφέρονται έτσι», είπε.

Οι χωρικοί ανέφεραν τα ζώα στο τμήμα δασοπροστασίας, αφού οι μαϊμούδες φέρεται να άρχισαν να παρενοχλούν και τα παιδιά της περιοχής. Το τμήμα δασοπροστασίας επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τους δύο… φερόμενους ως ενόχους, τους οποίους θα απελευθέρωνε σε κοντινό δάσος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This