Σε παράκρουση ο Ακάρ: «Οι στρατιωτικοί μας μπορούν να πάνε κολυμπώντας στο Καστελόριζο»!

Σε πανικό το καθεστώς Ερντογάν, δεν ξέρει τι να κάνει για να τονώσει το ηθικό του

Must Read

Έχουν χάσει εδώ και καιρό την ψυχραιμία τους οι Τούρκοι, που προχωράνε σε ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις. Το Καστελόριζο και η αποστρατικοποίηση των νησιών μας αποτελούν διακαή πόθο της Άγκυρας. Γι’ αυτό και ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, προκάλεσε ακόμη μια φορά.

Μεγάλο αγκάθι για την γείτονα παραμένουν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί της Ελλάδας και ο Τούρκος υπουργός δεν έκρυψε την ταραχή του, επιχειρώντας να παρουσιάσει πάλι το άσπρο για μαύρο και κατηγορώντας μας για… επιθετικές ενέργειες και πολιτικές!

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με την Ελλάδα έχουμε προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς αυτό που λέμε απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα, είναι να τα επιλύσουμε με διαπραγματεύσεις, με διάλογο, με ειρηνικούς τρόπους και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα, συγκεκριμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν ασταμάτητα τις άκρως επιθετικές ενέργειες και επιθετικές πολιτικές τους. Προσπαθούν με ψεύτικες και τεχνητές κατηγορίες να παρουσιάσουν την Τουρκία ως επεκτατική. Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει ότι αυτά και αυτά τα νησιά δεν μπορεί να εξοπλίζονται. Αλλά τα εξοπλίζουν…».

Εκεί που ξεπέρασε και τον εαυτό του ήταν όταν αναφέρθηκε στο ακριτικό μας Καστελόριζο«Υπάρχει το νησί Καστελόριζο το οποίο βρίσκεται στα 1950 μέτρα από την Τουρκία. Το επίπεδο κολύμβησης του μαθητή της στρατιωτικής ακαδημίας είναι δύο χιλιόμετρα. Δηλαδή μπορούν να πάνε κολυμπώντας. Είναι ένα νησί 10 τ.χ.. Και θέλουν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 τ.χ. για αυτό το νησί. Και όταν εμείς λέμε “όχι” σε αυτό, γινόμαστε “επεκτατικοί”. Περιμένουμε να αντιληφθούν πως με αυτή την ρητορική και τις ενέργειες δεν θα καταλήξουν πουθενά. Εμείς δηλώνουμε ότι τους περιμένουμε στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση που θα γίνει στο πλαίσιο του διαλόγου και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Εμείς θέλουμε οι λαοί των δύο χωρών να συνεχίσουν τη ζωή τους με ασφάλεια και ευημερία εκμεταλλευόμενοι τον υπάρχοντα πλούτο. Αλλά περιμένω να αντιληφθούν ότι αυτές οι δηλώσεις μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση αδυναμία».

Δεν μπόρεσε βέβαια να κρύψει και τον πανικό της τουρκικής πλευράς, για τους ελληνικούς εξοπλισμούς λέγοντας: «Δεν πρόκειται για κούρσα εξοπλισμών, είναι επίδειξη όπλων.
Με ενθάρρυνση και υποδαύλιση από μια σειρά χωρών, προσπαθούν να εξοπλιστούν και να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας. Αλλά εμείς λέμε πως αυτό είναι μία μάταιη προσπάθεια. Επιπλέον αν και είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να κάνουν νέες συμμαχίες. Εμείς δηλώνουμε πως όλα αυτά είναι φτιαχτά. Συμπερασματικά, ότι και αν κάνουν, το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι ΤΕΔ είναι αποφασισμένες και ικανές να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας. Αυτό επιθυμούμε να το γνωρίζουν όλοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This