Ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία: Πάνω από 100.000 σε μία ημέρα!

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε τρεις εβδομάδες

Must Read

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Γαλλία όσον αφορά στα ημερήσια κρούσματα. Ανήμερα των Χριστουγέννων καταγράφηκαν – για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας – πάνω από 100.000 κρούσματα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 104.611 νέα κρούσματα.

Στις 4 Δεκεμβρίου είχε ξεπεραστεί το όριο των 50.000 κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες. Την ίδια ώρα η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

122.546 νεκροί από την αρχή της πανδημίας

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε επίσης κατά 28, φτάνοντας τους 3.282. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 122.546 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 84 το τελευταίο 24ωρο.

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν η κυβέρνηση θα επιβάλει νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά ή αν θα συνεχίσει με όσα εφαρμόζονται σήμερα. Σε τοπικό επίπεδο έχουν ληφθεί κάποια αυστηρότερα μέτρα, όπως στη Σαβοΐα που επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι, όπως στις αγορές, τις αίθουσες θεαμάτων και αλλού.

Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στις κοινότητες Σαμπερί, Εξ-λε-Μπεν και Αλμπερτβίλ καθώς και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Το 76,5% του πληθυσμού (51.606.171 άνθρωποι) είναι πλήρως εμβολιασμένο ενώ 21.947.185 άνθρωποι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This