«Πάγωσε» ο πλανήτης από την ανακοίνωση της Ολλανδίας για τα εμβόλια

Ο υπουργός υγείας προαναγγέλλει μέχρι… έξι δόσεις για τον κορωνοϊό!

Must Read

Ο Hugo de Jonge, υπουργός Υγείας της Ολλανδίας, δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να εγκρίνει άλλα τρία ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο De Jonge έστειλε επιστολή στο κοινοβούλιο της χώρας του εχθές, ημέρα Τετάρτη, προτείνοντας η Ολλανδία να εξετάσει επιπλέον γύρους αναμνηστικών δόσεων εμβολίων για την καταπολέμηση νέων παραλλαγών, με δύο από αυτές το 2022 και μία το 2023!

Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι η Ολλανδία διαθέτει αρκετά ενισχυτικά εμβόλια για την τρέχουσα αναμνηστική δόση.

Στην επιστολή του, ο De Jonge έγραψε: «Σίγουρα, επειδή μόνο το εμβόλιο Moderna χρειάζεται μισή δόση ως αναμνηστική, έχουμε τώρα επαρκή εμβόλια για την τρέχουσα εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων και υπάρχει σκέψη για πιθανούς επιπλέον αναμνηστικούς γύρους το δεύτερο τρίμηνο και το φθινόπωρο του 2022 και το 2023.

Η Ολλανδία έχει προαγοράσει απόθεμα εμβολίων για να αποφύγει τις ελλείψεις.

Η χώρα έχει παραγγείλει σχεδόν 6 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια μαζί με τα 12 εκατομμύρια που έχουν ήδη αγοραστεί από την Pfizer/Biontech.

Υπάρχει ήδη συμφωνία με την Pfizer/Biontech για τουλάχιστον άλλες 17,5 εκατομμύρια δόσεις πριν από το 2023. Δεν είναι σαφές ποιοι θα είναι επιλέξιμοι για αυτές τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού το 2022 και το 2023.

Η Pfizer/Biontech δημιουργεί εμβόλιο προσαρμοσμένο στην τρέχουσα παραλλαγή Omicron.

Η Pfizer/Biontech έχει δηλώσει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 100 ημέρες για να αναπτύξει, να εγκρίνει και να βάλει σε παραγωγή ένα τροποποιημένο εμβόλιο για την Παραλλαγή Όμικρον. Η παράδοση αναμένεται τον Απρίλιο το νωρίτερο.

Στις 29 Δεκεμβρίου άτομα που γεννήθηκαν το 1983 και το 1984 προσκλήθηκαν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για να λάβουν αναμνηστικές δόσεις. Την επόμενη μέρα, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1985 και 1986 ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να προγραμματίσουν τη δική τους τρίτη δόση.

Στις 26 Δεκεμβρίου, το 89% των ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Συνολικά το 85,9% όσων είναι ηλικίας 18 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μόνο το 20% του πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί με τρεις δόσεις, ωστόσο, επί του παρόντος δεν μπορούν όλες οι ηλικιακές ομάδες να προγραμματίσουν το αναμνηστικό τους ραντεβού.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η Ολλανδία είχε κατά μέσο όρο 12.390 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε επτά ημέρες.

Στις 29 Δεκεμβρίου, 51 ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, μια μέρα μετά τη μείωση σε 24. Συνολικά 20.852 άνθρωποι πέθαναν από τη μόλυνση από τον COVID-19 στην Ολλανδία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This