Ιρανή φίλαθλος αυτοπυρπολήθηκε αφού την συνέλαβαν προσπαθώντας να μπει κρυφά σε στάδιο

Must Read

Την τελευταία της πνοή άφησε μια Ιρανή φίλαθλος, η οποία αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού συνελήφθη από τις αρχές επειδή προσπάθησε να μπει κρυφά σε ένα γήπεδο, μεταμφιεσμένη σε άνδρα, γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Shafaqna, η 30χρονη γυναίκα –γνωστή με το παρατσούκλι «Γαλάζιο Κορίτσι», από τα χρώματα της αγαπημένης της ομάδας, της Εστεγλάλ– πέθανε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Είχε αυτοπυρποληθεί έξω από το δικαστήριο, καθώς φοβόταν ότι θα την καταδίκαζαν σε εξάμηνη φυλάκιση.

Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 η είσοδος στα στάδια απαγορεύεται για τις Ιρανές όταν παίζουν ανδρικές ομάδες. Στις αλλοδαπές επιτρέπεται υπό όρους.

«Αυτό που συνέβη στη Σαχάρ Χονταγιαρί είναι αποκαρδιωτικό», σχολίασε ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής του τμήματος ερευνών για τη Μέση Ανατολή της Διεθνούς Αμνηστίας. «Το μοναδικό έγκλημά της ήταν ότι ήταν γυναίκα σε μια χώρα όπου οι γυναίκες είναι θύματα διακρίσεων», πρόσθεσε.

Η FIFA, η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία ασκεί πιέσεις στο Ιράν για να άρει την απαγόρευση, εξέφρασε τη λύπη της για την «τραγωδία» και συλλυπήθηκε την οικογένεια και τους φίλους της Σαχάρ.

Έρευνα για τον θάνατό της

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna, η ιρανική δικαιοσύνη σκοπεύει να ερευνήσει τον θάνατο της 30χρονης γυναίκας.

Σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί απηύθυναν έκκληση στη FIFA να απαγορεύσει τη συμμετοχή του Ιράν σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και στους φιλάθλους να μποϊκοτάρουν τους αγώνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This