Περισσότερες από 2.600 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στις ΗΠΑ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και των καιρικών συνθηκών

Must Read

Την ώρα που οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι δυσμενείς σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ, η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον αποτελεί ακόμη έναν λόγο για τον οποίο οι ακυρώσεις των πτήσεων πέφτουν «βροχή».

Συγκεκριμένα, χθες οι ΗΠΑ μέτραγαν περίπου 2.660 ακυρώσεις πτήσεως, περίπου τις μισές από τις 4.617 σε όλη την υφήλιο, περί τις 19:30 (τοπική ώρα· 02:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightAware. Την ίδια ώρα, 4.798 πτήσεις -εσωτερικές, με προορισμό ή με προέλευση τις ΗΠΑ- αντιμετώπισαν καθυστερήσεις χθες, επί συνόλου 9.432 σε πλανητική κλίμακα.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας ο οποίος αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η SkyWest, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει το 23% των προγραμματισμένων πτήσεών της, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Στα αεροδρόμια στο Σικάγο (βόρεια) επλήγηστο πλήγμα ήταν μεγάλο, αφού οι μισές εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην πολιτεία Ιλινόι αναμενόταν χιονοθύελλα.

Ακυρώσεις και σήμερα, Κυριακή

Οι επιβάτες αναμένεται να έχουν άλλη μια περίπλοκη ημέρα σήμερα, Κυριακή, ημέρα επιστροφής από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές: σύμφωνα με τον FlightAware, 1.175 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν σήμερα έχουν ακυρωθεί στις ΗΠΑ, και συνολικά σε διεθνές επίπεδο 2.134.

Ο τομέας των αερομεταφορών σε παγκόσμια κλίμακα αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της επικράτησης της Όμικρον. Πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων καμπίνας απουσιάζουν από τις θέσεις τους καθώς μολύνθηκαν και εκδήλωσαν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν κατά συνέπεια τεθεί σε απομόνωση, αναγκάζοντας τις εταιρείες, που δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να γίνει αναπλήρωσή τους για όλες τις πτήσεις, να ανακοινώνουν ακυρώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This