Η Γερουσία των ΗΠΑ καταψήφισε τις κυρώσεις για τον Nord Stream 2

Must Read

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία των ΗΠΑ μπλόκαραν την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του αγωγού Nord Stream 2, λέγοντας ότι δεν βοήθησε την Ουκρανία και αρνήθηκαν στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «μόχλευση» για να αντιμετωπίσει το Κρεμλίνο.

Προτεινόμενο από τον Τεντ Κρουζ, το νομοσχέδιο 3436 της Γερουσίας θα έδινε στον Λευκό Οίκο δύο εβδομάδες για να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύσεις συναλλαγών με αμερικανικές εταιρείες για όσους εμπλέκονται στον αγωγό φυσικού αερίου που εκτείνεται από τη Ρωσία προς τη Γερμανία.

Οι Δημοκρατικοί απάντησαν ότι οι κυρώσεις δεν θα κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τη ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία, την οποία οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η κυβέρνηση Μπάιντεν ισχυρίζονται εδώ και εβδομάδες ότι είναι επικείμενη. Η Μόσχα απέρριψε τον ισχυρισμό ως «fake news».

Αν και αρκετοί Δημοκρατικοί ψήφισαν υπέρ, το νομοσχέδιο του Κρουζ δεν συγκέντρωσε τις 60 ψήφους που απαιτούνται για ψήφιση.

Το πρότζεκτ των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,3 δισεκατομμύρια δολάρια) χρηματοδοτείται από τη ρωσική Gazprom μαζί με τις γερμανικές Uniper και BASF, την αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell, την αυστριακή OMV και τη γαλλική Engie και πρόκειται να αυξήσει την ποσότητα του φυσικού αερίου που μεταφέρεται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα στα 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This