«Φυσικό αέριο από την Αν. Μεσόγειο στην Ευρώπη, μόνο μέσω Τουρκίας», προειδοποιεί ο Ερντογάν

Μετά το θάρρος που έδωσαν οι ΗΠΑ στο χωριάτη, τώρα αυτός ανέβηκε στο κρεβάτι…

Must Read

Το ότι οι ΗΠΑ κι επίσημα «τράβηξαν την πρίζα» από το πρότζεκτ του αγωγού EastMed (που προέβλεπε φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας), έδωσε… άλλον αέρα στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλέον μπορεί άνετα να συνεχίζει τους εκφοβισμούς και τις απειλές κατά πάντων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την επιστροφή του από την Αλβανία, αφού επανέλαβε πως δεν μπορεί αυτός ο αγωγός να υλοποιηθεί χωρίς την Τουρκία και ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν το έργο επειδή δεν είναι εφικτό υπό αυτές τις συνθήκες, τόνισε:

«Δεν πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιηθεί. Εκείνες [οι ΗΠΑ] έκαναν όλες τις αναλύσεις για αυτό, είδαν ότι δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε αυτή την επιχείρηση. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από το έργο επειδή θα ήταν πολύ δαπανηρό. Αυτή η επιχείρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία. Γιατί αν μεταφερθεί (σ.σ. φυσικό αέριο) στην Ευρώπη από εδώ, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας».

Η προσέγγιση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τον Ερντογάν, είναι «γνωστή μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην περιοχή με βάση αυτή τη συμφωνία.

«Αγοράσαμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων και δύο πλοία σεισμικής έρευνας. Μήπως τα πήραμε για το τίποτα; Αυτά θα επιχειρήσουν στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Θα έχουμε την ισχυρότερη υποδομή από αυτή την άποψη», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This