Βλέπει παντού εχθρούς ο Ερντογάν – Σύλληψη δημοσιογράφου για μια… παροιμία

Νυχτερινή επιδρομή στο σπίτι της από την αστυνομία!

Must Read

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, μετά από μεταμεσονύκτια έφοδο της αστυνομίας στο πλαίσιο έρευνας για προσβολή του Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü.

Η Καμπάς συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση για «εξύβριση του προέδρου», αφού είπε από τηλεοράσεως μία κιρκασιανή παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον Ερντογάν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς, αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», ανέφερε (σ.σ. εύστοχα πάντως) η δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.

https://twitter.com/Ardahanli1970/status/1484886566690603012

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για “εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).

Η έμπειρη δημοσιογράφος είχε συλληφθεί ξανά πέρυσι για επικριτικά σχόλια σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς του 2013, στο οποίο ενεπλάκησαν πολλά βασικά μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή.

Σύμφωνα με το άρθρο 299 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα (TCK), η εξύβριση του προέδρου είναι έγκλημα και επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Οι έρευνες και οι καταδίκες βάσει του άρθρου 299 έχουν εκτοξευθεί από τότε που ο Ερντογάν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος το 2014.

Οι αγωγές για το αδίκημα της εξύβρισης του προέδρου έχουν αυξηθεί κατά 9.000% από το 2010, σύμφωνα με μια έκθεση του 2021 που βασίζεται σε στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This