Ένα γεγονός ύψιστης σημασίας για την ελληνική ομογένεια και την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αλλά και την αυστραλιανή κοινωνία, έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Καμπέρα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της πέμπτης Ηπείρου, ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ωκεανία, κλήθηκε να ευλογήσει και να κηρύξει την έναρξη ενός τόσο σημαντικού θεσμικού γεγονότος: την έναρξη των εργασιών του Ομοσπονδιακού Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπέρας.
Παρόντες ήταν ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Scott Morrison, ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως κ. Anthony Albanese, οι Γερουσιαστές, οι Βουλευτές, οι Υπουργοί της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, προσωπικό του Κοινοβουλίου, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας παρέστησαν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαϊδος, Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, καθώς και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Καμπέρας κ. Christopher Prowse και ο Αγγλικανός Επίσκοπος Καμπέρας κ. Mark Short.
Επιπλέον, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα, στην τελετή παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας, κ. Νικόλαος Λουκαδέλλης.
Κατά την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, καλωσόρισε τους κ.κ. Morrison και Albanese, καθώς και όλους τους Γερουσιαστές, τα μέλη και το προσωπικό του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Μακάριος δε θα μπορούσε να παραλείψει την αναφορά στο οικολογικό ζήτημα, το οποίο βρίσκεται για πολλές δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Απευθυνόμενος, καταληκτικά, προς τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές, που εν μέσω πολλών προκλήσεων, καλούνται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο για το μέλλον της Αυστραλίας, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τούς προέτρεψε να προτάξουν την αλληλεγγύη και τον διάλογο κατά την επιτέλεση του ευθυνοφόρου έργου τους, ώστε να επιφέρουν θετικές αλλαγές, τόσο στην αυστραλιανή κοινωνία, όσο και στην παγκόσμια κοινότητα ευρύτερα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr