Γαλλία: «Ομολογούν» τον θάνατο του νομπελίστα Μοντανιέ μετά την κατακραυγή!

Γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ;

Must Read

Μετά από δύο ολόκληρες ημέρες εκκωφαντικής σιωπής από τα γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ, έγινε γνωστό ότι ο πολυβραβευμένος ιολόγος Λυκ Μοντανιέ, ο οποίος ανακάλυψε τον ιό του AIDS, άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 90 ετών, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine.

Την είδηση αποκάλυψε πριν από δύο ημέρες το γαλλικό περιοδικό FranceSoir, ωστόσο κανένα άλλο ειδησεογραφικό μέσο δεν μετέφερε την είδηση. Το οικογενειακό περιβάλλον του επιστήμονα ωστόσο δεν είχε διαψεύσει τον θάνατό του. Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς να υποπτεύονται ότι υπάρχει κάποιο παρασκήνιο πίσω από την απόκρυψη θανάτου του, καθώς ο νομπελίστας είχε εκφράσει απόψεις για την πανδημία που πολλοί επιχείρησαν να «κρύψουν». Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης η «Liberation» σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι ο ιολόγος είναι νεκρός και ότι εντόπισε το πιστοποιητικό θανάτου του. 

Ο Μοντενιέ είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στις κυβερνήσεις για την διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για «υγειονομική δικτατορία», ενώ υποστήριξε ότι ο ιός SARS-CoV-2 κατασκευάστηκε από ανθρώπους σε εργαστήριο και δεν αποκλείεται να ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας για την δημιουργία του εμβολίου κατά του HIV/AIDS. «Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την υπαίθρια αγορά της Ουχάν. Αυτό είναι ένας πολύ ωραίος μύθος. Ο κορωνοϊός προήλθε από το βιοεργαστήριο της Ουχάν. Είναι έργο επαγγελματιών μοριακών βιολόγων» είχε δηλώσει.

Μάλιστα ο ιολόγος είχε χαρακτηρίσει «περιττά, επικίνδυνα και αναποτελεσματικά» τα εμβόλια κατά του Covid-19 στα παιδιά και υποστήριζε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ήταν ένα «παιχνίδι μάρκετινγκ».

Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν ήθελαν οι απόψεις του να κορυφαίου επιστήμονα με την τεράστια προσφορά στην επιστήμη, να φτάσουν στο ευρύ κοινό.

Η μεγαλειώδης προσφορά του στην επιστήμη

Ο Λυκ Μοντανιέ βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS. Ήταν ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παστέρ, διευθυντής του Κέντρου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Queens College του City University της Νέας Υόρκης, διευθυντής ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiao-tong της Σαγκάης. Ο ιολόγος υποστήριξε με τις έρευνες του την Ακαδημία Επιστημών αλλά και την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This