Σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τον «θάνατο» του Μοντανιέ, του νομπελίστα που αμφισβητούσε τα εμβόλια

«Σιωπή» από τα ΜΜΕ - Το οικογενειακό του περιβάλλον δεν έχει διαψεύσει την είδηση

Must Read

Μυστήριο επικρατεί αναφορικά με την είδηση ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ ιολόγος και βιολόγος Λυκ Μοντανιέ, ο οποίος ανακάλυψε το AIDS, πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου.

Την είδηση που έδωσε πρώτο το γαλλικό περιοδικό FranceSoir δεν έχει μεταδώσει μέχρι στιγμής κανένα άλλο μέσο, εκτός από κάποια ιταλικά ΜΜΕ που αναπαράγουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.   

«Ο καθηγητής Luc Montagnier, βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής το 2008, πέθανε ειρηνικά στις 8 Φεβρουαρίου 2022 στο Αμερικανικό Νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine παρουσία των παιδιών του», ανέφερε το FranceSoir.

Την ίδια ώρα κανένας από το οικογενειακό περιβάλλον του Γάλλου νομπελίστα δεν έχει διαψεύσει τον θάνατό του. Εάν η πληροφορία ισχύει και ο ιολόγος έχει πεθάνει, τότε αυτό σηματοδοτεί ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο πίσω από την απόκρυψη της είδησης. Ο Μοντενιέ ο οποίος βραβεύτηκε πολλές φορές για την προσφορά του στην επιστήμη, είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τα εμβόλια, τα οποία χαρακτήρισε περιττά, ενώ ταυτόχρονα και επέκρινε με σφοδρό τρόπο τον χειρισμό των κυβερνήσεων στην πανδημία του κορωνοϊού, μιλώντας για «υγειονομική δικτατορία». Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ο ιός κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο σε εργαστήριο και ότι μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δημιουργίας εμβολίου για το HIV/AIDS.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή της στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά η οποία αναφέρει:

«Συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες και δεν έχουν διαψευστεί έως τώρα, αναφέρουν πως ο διάσημος Γάλλος ιολόγος Λικ Μοντανιέ, που ανακάλυψε το AIDS και τιμήθηκε μεταξύ άλλων το 2008 με το νόμπελ ιατρικής, πέθανε στις 8/02 σε ηλικία 89 ετών. 

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για fake news. Κανείς όμως από την οικογένεια του Μοντανιέ δεν έχει βγει να διαψεύσει, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά είτε επιβεβαίωσης, είτε για fake news στα «comme il faut» ΜΜΕ.

Ο Μοντανιέ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αμφισβητούσε δημόσια την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊου και παρότι πολυβραβευμένος για το επιστημονικό του έργο είχε χαρακτηριστεί «ψεκασμένος» για τις αμφιβολίες του για τον εμβολιασμό.

Αν ισχύει η πληροφορία του θανάτου του κορυφαίου επιστήμονα, θα πρέπει η εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ και πολιτικών όπως είναι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμμάνουελ Μακρόν, να προβληματίσει σοβαρά για την τύχη οποιουδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη από την κυρίαρχη.

Ο Μοντανιέ δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Σκέφτονταν διαφορετικά όπως και οι περισσότερες μορφές που ξεχώρισαν. Οποία κι αν ήταν η άποψη του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, δεν του αξίζει τέτοια απαξίωση από το γαλλικό κράτος, ούτε και από την επιστημονική κοινότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This