«Βόμβα» Όρμπαν για πιθανή αποχώρηση της Ουγγαρίας από την ΕΕ

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός αναφέρεται για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας του από την Ένωση

Must Read

Μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματός του, ο Βίκτορ Όρμπαν για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία μάλιστα κατηγόρησε για μισαλλοδοξία, υποστηρίζοντας πως διεξάγει «έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ».

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα η χώρα να αποχωρήσει από την ΕΕ. «Υπό το σύνθημα του κράτους δικαίου, η ΕΕ διεξάγει έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ» και ζήτησε «ανοχή» για την Ουγγαρία από την ΕΕ. «Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να συνεχίσουμε σε κοινό δρόμο».

Ο Όρμπαν επιτέθηκε στην ΕΕ λίγες ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο σχετικά με τον νέο μηχανισμό κράτους δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κανονισμός προβλέπει ότι οι χώρες που παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου μπορούν να δουν τους πόρους τους από τον προϋπολογισμό της ΕΕ να περικόπτονται.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία έχουν προσφύγει κατά του μηχανισμού, ο οποίος αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει ανακοινώσει ότι θα εκδώσει την απόφασή του την ερχόμενη Τετάρτη.

Εδώ και καιρό τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον Βίκτορ Όρμπαν ότι καταλύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

«Για αυτούς, το κράτος δικαίου είναι μόνο το μέσο με το οποίο θέλουν να μας ζυμώσουν σε κάτι που θα τους μοιάζει», δήλωσε σχετικά ο Όρμπαν και πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να γίνει σαν την δυτική Ευρώπη, όπως δεν περιμένει από τη Δύση να υιοθετήσει και την ουγγρική πολιτική ασύλου ή οικογένειας.

«Η Ουγγαρία θέλει να διατηρήσει την ΕΕ ενωμένη παρά την αυξανόμενη πολιτισμική αποξένωση. Για αυτό και η Βουδαπέστη έχει επανειλημμένα κάνει προσφορές ανοχής στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Δεν υπάρχει άλλη λύση, μόνο η ανοχή. Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε κοινό δρόμο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This