Ομοσπονδία Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας προτείνει βουλγαρικό κόμμα

«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την αναγνώριση της βουλγαρικής ρίζας του σημερινού της πληθυσμού...»

Must Read

«Κοινή ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά» υποστηρίζει πως έχουν η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας το κόμμα VMRO – Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα, αναφέροντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως η μελλοντική τους πορεία είναι να σχηματίσουν ομοσπονδία!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως σημειώνει σε τηλεγράφημά του το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, το εν λόγω κόμμα, στο 8ο συνέδριό του, που διεξήχθη στη Σόφια το Σάββατο, κάλεσε τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές οργανώσεις της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας να σχηματίσουν ομοσπονδία μεταξύ των δύο χωρών, με βάση την κοινή τους πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά και τα κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα, σημειώνοντας πως η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, της βουλγαρικής ρίζας του σημερινού της πληθυσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του.

Ανοίγοντας το συνέδριο, ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από 25 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος, δήλωσε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές λόγω της Covid και της οικονομικής κρίσης. Κάνοντας μια ανασκόπηση των τελευταίων τριών ετών, δήλωσε ότι ως μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, το VMRO κράτησε σκληρή γραμμή η οποία «απέτρεψε μια οπισθοδρόμηση στις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This