Ανατροπή! Ένας και όχι δύο οι νεκροί Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία

Yπό επήρεια μέθης, ένας από τους τρεις στρατιώτες άνοιξε πυρ έξω από το καφενείο του χωριού, τραυματίζοντας και σκοτώνοντας κόσμο, αναφέρει Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, πρόεδρoς της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας

Must Read

Κατ’ αποκλειστικότητα το pontosnews.gr αναφέρει πως οι νεκροί Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία δεν είναι, τελικά, δύο, αλλά ένας, σημειώνοντας, μάλιστα, ο έτερος νεκρός είναι Ρώσος υπήκοος.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της χώρας, μιλώντας στο pontosnews.gr και στον Βασίλη Τσενκελίδη, αποκαλύπτει την αλήθεια γύρω από τη συγκλονιστική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη δύο, από Ουκρανούς στρατιώτες, στο χωριό Γκρανίτνογιε, στην περιοχή της Μαριούπολης.

Η επίσημη ενημέρωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για δύο Έλληνες ομογενείς νεκρούς και άλλους δύο βαριά τραυματισμένους. Ωστόσο, σε επικοινωνία του pontosnews.gr με την κα Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, διαπιστώθηκε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, καθώς, σύμφωνα με δήλωσή της Έλληνες ομογενείς είναι οι τραυματισμένοι και ο ένας από τους δύο νεκρούς, ενώ το άλλο θύμα είναι Ρώσος υπήκοος.

«Μόλις ήρθα από την κηδεία του άτυχου νέου Έλληνα του χωριού Γκρανίτνογιε στην περιοχή της Μαριούπολης. Είμαι πολύ συγκινημένη. Ο Τσιόρμαν Μαξίμ γεννημένος το 1979 άφησε πίσω του γυναίκα, κόρη και εγγονό. Παντρεύτηκε νωρίς και είχε δημιουργήσει καλό σπιτικό. Η μάνα του είναι απαρηγόρητη, καθώς πριν οχτώ μήνες πέθανε ο σύζυγος της και σχετικά πρόσφατα ο άλλος γιος της πέθανε από αρρώστια. Έμεινε με το μεγαλύτερο γιο και την οικογένεια του άτυχου Μαξίμ», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας.

Ο δεύτερος νεκρός, επισήμανε, είναι ο ρωσικής καταγωγής Βιτάλι Ρεούτσκι γεννημένος το 1976. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι, αλλά εκτός κινδύνου, «οι δυο νέοι Αλεξάντρ Νμίτριεφ και Αλεξάντρ Χαϊτούλοφ».

Η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, πρόεδρoς της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας (φωτό από το πρωσικό αρχείο της)

Τυχαίο περιστατικό

Η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή τόνισε πως το περιστατικό ήταν τυχαίο και δεν σχετίζεται με εθνικές διαφορές. «Το συμβάν ήταν τυχαίο. Το κέντρο του χωριού είναι το μοναδικό μέρος όπου μπορούν να μαζεύονται οι κάτοικοι του. Δεν έχει να κάνει με τις εθνικές διαφορές. Οι τρεις στρατιώτες ήταν υπό επήρεια της μέθης. Ένας από αυτούς άνοιξε πυρ έξω από το καφενείο του χωριού τραυματίζοντας και σκοτώνοντας κόσμο», εξήγησε στο pontosnews.gr.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, όλοι ομογενείς. Προς το παρόν δεν υπάρχει διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το πόσοι είναι τελικά οι νεκροί ομογενείς. Μάλιστα πριν από λίγη ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε μέσω Twitter «βαθιά συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατο των δύο ομογενών μας και τον τραυματισμό άλλων δύο από πυρά Ουκρανών στρατιωτών» και κάλεσε τις ουκρανικές Αρχές «να προστατεύσουν την Ελληνική Κοινότητα της Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This