Επικεφαλής BioNTech: Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό για τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια!

Ο πλανήτης, πάντως, «προετοιμάζεται καλύτερα» για να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του ιού

Must Read

Φέτος το Μάιο θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, έτοιμο προς παράδοση το νέο εμβόλιο ειδικά για την παραλλαγή Όμικρον προανήγγειλε ο Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας BioNTech, τονίζοντας πως ο νέος κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμη.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα ζούμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο mRNA κατά του ιού, σε συνεργασία με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer, συμπληρώνοντας πως ο κόσμος «προετοιμάζεται καλύτερα» για να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του ιού.

Στο μεταξύ, την ώρα που η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, της πιο μεταδοτικής, δηλαδή, παραλλαγής του ιού, δείχνει να υποχωρεί στην Ευρώπη, ο Σαχίν υποστήριξε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο κύμα. Οι νέες παραλλαγές ήταν και είναι αναπόφευκτες «επειδή ο ιός θα μεταλλαχθεί περαιτέρω», είπε, οδηγώντας, ενδεχομένως, σε νέες εξάρσεις κρουσμάτων. Όμως ο κόσμος «έχει εισέλθει σε μια φάση όπου οι κοινωνίες κατανοούν καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό. Πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της BioNTech.

Το Μάρτιο τα πρώτα δεδομένα του νέου εμβολίου

Η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει πολύ περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κατά του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου ειδικά για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον, με τα πρώτα δοκιμαστικά δεδομένα για τα προσαρμοσμένα στην παραλλαγή εμβόλια να αναμένονται το Μάρτιο.

Οι πρώτες παραδόσεις θα πάνε πιο πίσω χρονικά, είπε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο Σαχίν, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν, πάντως, να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, εφόσον κριθεί απαραίτητο. «Ο ΕΜΑ θα πρέπει να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για έγκριση», είπε ο συνιδρυτής της BioNTech, για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This