Η Ούρσουλα απειλεί τη Ρωσία: Κυρώσεις στους τομείς ενέργειας και τεχνολογίας

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοί της έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με στόχο τους τομείς της ενέργειας και της προηγμένης τεχνολογίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Ετοιμάζουμε ένα ισχυρό πακέτο χρηματοοικονομικών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και της τεχνολογίας αιχμής. Εάν το Κρεμλίνο χτυπήσει, μπορούμε να επιβάλουμε υψηλού κόστους και σοβαρές συνέπειες στα οικονομικά συμφέροντα της Μόσχας», δήλωσε από το Μόναχο η Φον ντερ Λάιεν, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κραυγαλέα προσπάθεια της Ρωσίας να ξαναγράψει τους κανόνες του διεθνούς μας συστήματος. Αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η ειρήνη και ότι η διπλωματία θα μας οδηγήσει εκεί», έγραψε μεταξύ άλλων στο twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν και συμπλήρωσε αναφορικά με την ενέργεια, ότι «διαφοροποιούμε τους προμηθευτές και τις πηγές για να κάνουμε την ΕΕ πιο ενεργειακά ανεξάρτητη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This