Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχοι τρεις αστυνομικοί που ήταν παρόντες και έμειναν άπραγοι

Αντιμέτωποι με ισόβια

Must Read

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ το 2020,  συγκλόνισε τον κόσμο. Παρόντες ήταν τρεις πρώην αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τον Αφροαμερικανό που πέθανε μπροστά τους. Οι συγκεκριμένοι κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.  

Το σώμα των ενόρκων, αφού συνεδρίασε επί δύο ημέρες, ανακοίνωσε την απόφασή του χθες, έπειτα από μια δίκη που διήρκησε ένα μήνα. Ο 36χρονος Του Θάο, ο 28χρονος Αλεξάντερ Κούενγκ και ο 38χρονος Τόμας Λέιν δεν έπεισαν τους ενόρκους.

Η ποινή τους θα ανακοινωθεί αργότερα και μπορεί να φτάσει ως την ισόβια κάθειρξη, η οποία όμως ενδέχεται να ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι την ανακοίνωση της ποινής τους οι τρεις παραμένουν ελεύθεροι.

«Ένα μήνυμα» η απόφαση των ενόρκων

«Μικρή νίκη» χαρακτήρισε την απόφαση ο ανιψιός του Τζορτζ Φλόιντ, Μπράντον Γουίλιαμς όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  «Συχνά οι αστυνομικοί σκοτώνουν μαύρους άνδρες και γυναίκες, δεν αντιμετωπίζουν τις συνέπειες», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η απόφαση των ενόρκων στέλνει «ένα μήνυμα».

Ο αδερφός του Φίλονιζ Φλόιντ ανέφερε: «Είναι μια καλή ημέρα για εμάς», όμως «δεν θα έρθει πίσω ο Τζορτζ». 

Όσον αφορά στον τέταρτο αστυνομικό, τον Ντέρεκ Σόβιν, είχε κριθεί ένοχος τον Ιούνιο για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This