Η Ρωσία απαντά στο ΝΑΤΟ: «Αν ενταχθούν Σουηδία και Φινλανδία θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες»

Η προειδοποίηση της Μαρίας Ζαχάροβα στον Στόλτενμπεργκ

Must Read

«Σκληρή» απάντηση έδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κάλεσε τη Φινλανδία και τη Σουηδία να συμμετάσχουν στην εικονική έκτακτη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας την Παρασκευή για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

Στη συνέχεια, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν δήλωσε κατά την διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης ότι η χώρα της είναι έτοιμη να υποβάλει ένταξη στο ΝΑΤΟ εάν προκύψει θέμα εθνικής της ασφάλειας, ενώ μόλις ένα μήνα πριν δήλωνε ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στη θητεία της.

Από πλευράς της η Ρωσία, μέσω της εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα προειδοποιήσε ότι σε περίπτωση που οι ουδέτερες χώρες ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες».

«Αυτό θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αντίμετρα. Οι δύο χώρες έχουν επιλέξει να είναι ουδέτερες και γι’ αυτό δεν έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Θεωρούμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε μια στρατιωτική αδέσμευτη πολιτική ως σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη», είπε η Ζαχάροβα και πρόσθεσε:

«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια. Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This