Αμερικανικό πακέτο βοήθειας 600 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Περιλαμβάνεται στρατιωτική βοήθεια ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων - Για «άνευ προηγουμένου απάντηση στη ρωσική εισβολή», μίλησε ο Μπλίνκεν

Must Read

Ο Τζο Μπάιντεν διέταξε τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να βρει έναν λόγο για να δικαιολογήσει την αποστολή βοήθειας 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ένα σημείωμα προς τον Μπλίνκεν, ο Αμερικανός Πρόεδρος του αναφέρει να εκπληρώσει τις νομικές απαιτήσεις για να επιτρέψει την αποστολή «μέχρι 250 εκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας» στην Ουκρανία και έως και 350 εκατομμυρίων δολαρίων «από τα αμυντικά άρθρα και υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας για στρατιωτική εκμάθηση και εκπαίδευση».

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωνε ότι οι ΗΠΑ επιβάλουν ισχυρές κυρώσεις στη Ρωσία ως απάντηση στη στρατιωτική της επιχείριση: «Σε συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας, συνεχίζουμε την άνευ προηγουμένου απάντησή μας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιβάλλοντας ισχυρές κυρώσεις στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, τον Υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, τον Υπουργό Άμυνας Σόιγκου και τον Πρώτο Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Γερασίμοφ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This