Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στο Κίεβο

Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ

Must Read

Ανελέητο είναι το σφυροκόπημα των ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική πρωτεύουσα, με πολυκατοικίες και κτήρια να βρίσκονται ανάμεσα στους στόχους τους.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, ρωσικός πύραυλος φέρεται να χτύπησε πολυόροφο κτήριο κατοικιών, κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου. Οι εξωτερικοί τοίχοι πολλών διαμερισμάτων μοιάζουν εντελώς κατεστραμμένοι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία αλλά η έκταση των απωλειών είναι άγνωστη, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko.

Η πολυκατοικία βρίσκεται στον αριθμό 6 της λεωφόρου Λομπανόφσκι μεταδίδουν οι ουκρανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας καταγράφει την έκρηξη της οβίδας σε διαμέρισμα.

Αναφορά στο περιστατικό έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, σημειώνοντας παράλληλα, πως πρέπει να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου. «Το Κίεβο, η λαμπρή, ειρηνική μας πόλη, επέζησε για άλλη μια νύχτα των επιθέσεων από ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και πυραύλους», έγραψε και συνέχισε: «Ζητώ από την υφήλιο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, απελάστε πρεσβευτές, επιβάλετε εμπάργκο στο πετρέλαιό τους, καταστρέψτε την οικονομία τους. Σταματήστε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου».

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια. Η κατάληψη έχει ολοκληρωθεί από χθες το βράδυ, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση ήρθε πριν από λίγο.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και κατέστρεψαν αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού.

«Μια νέα μέρα άρχισε στο διπλωματικό μέτωπο»

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι δυτικοί εταίροι του θα παραδώσουν νέα όπλα και εξοπλισμούς στην Ουκρανία έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, με δεδομένο ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ.

«Μια νέα μέρα άρχισε στο διπλωματικό μέτωπο, με μια συνομιλία με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Όπλα και εξοπλισμοί από τους εταίρους μας είναι καθ΄οδόν προς την Ουκρανία. Ο αντιπολεμικός συνασπισμός λειτουργεί» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, διαψεύδοντας ότι έφυγε από το Κίεβο, σημείωσε ότι: «Υπάρχουν πολλά fake news στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση». Και συνέχισε: «Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας».

 

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ακόμη, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters, ότι ακούστηκαν πυρά κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Νέα ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων

Δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την Maxar, στις δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Παρασκευή διακρίνονται περισσότερα από 90 ελικόπτερα σταθμευμένα σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Χοϊνίκι της Λευκορωσίας, να σχηματίζουν μία «αλυσίδα» μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων. Παράλληλα εμφανίζεται μία ισχυρή δύναμη με εκατοντάδες οχήματα σε κοντινό σημείο.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων.

«Δεν θα παραδοθεί η Μαριούπολη»

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. «Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και συνέχισε: «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση. Μάχες αναφέρονται ακόμη στον βόρειο τομέα Όντολον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This