Η Τουρκία στρέφεται κατά της Ρωσίας και κάνει λόγο για «πόλεμο»!

Ακραία γεωπολιτική αντιπαράθεση μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Must Read

Με έκτακτη ανακοίνωση του πριν από λίγα λεπτά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει: «Η Τουρκία καταλήγει ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία αποτελεί πόλεμο βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ και θα ενεργήσει ανάλογα»

Δηλαδή, η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα στενά για τα ρωσικά πολεμικά πλοία εκτός από αυτά που συνδέονται με τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας!

Πρόκειται για μία εχθρική ενέργεια κατά της Ρωσίας, αλλά έχει τεράστια σημασία η χρονική στιγμή που γίνεται. Εδώ και ημέρες, η Τουρκία αλλά και το Αζερμπαϊτζάν προσπαθούσαν να πείσουν την Ρωσία, ώστε η διπλωματική συνάντηση με τους Ουκρανούς να γίνει είτε στην Κωσταντινούπολη, είτε στο Μπακού.

Η Ρωσία αρνήθηκε και επέλεξε την Λευκορωσία, με την Ουκρανία να αποδέχεται να γίνει η συνάντηση σε τοποθεσία στα σύνορα Λευκορωσίας και Ουκρανίας.

Αμέσως μετά ήρθε η ανακοίνωση Τσαβούσογλου. Που είναι έκδηλη της τουρκικής δυσαρέσκειας για την άρνηση της Ρωσίας να αναβαθμίσει την Τουρκία σε «χώρα – ειρηνοποιό».

Έτσι παίζεται το γεωπολιτικό παιχνίδι, εκτός εάν έχεις πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This