Δραματικές ώρες στην Ουκρανία: Ηχούν πάλι σειρήνες πολέμου – Εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη

Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις - Εφιαλτικά σενάρια για τις οικονομικές επιπτώσεις

Must Read

«Μαύρη» και η σημερινή ημέρα στην Ουκρανία με τη ρωσική εισβολή να συνεχίζεται και τις εκρήξεις να ακούγονται συνεχώς. Πέμπτη ημέρα του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας και εν αναμονή διαπραγματεύσεων, καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να καθίσουν σε κοινό τραπέζι οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ.

Εκρήξεις σε Κίεβο και Χάρκοβο

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, πολλά ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά απογειώθηκαν νωρίτερα από τη χερσόνησο της Κριμαίας προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και το Χάρκοβο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στους στόχους πιστεύεται ότι συγκαταλέγονται και η Μικολάιφ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η Χερσώνα.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στα χέρια των Ρώσων φαίνεται πως είναι πλέον το Μπερντιάνσκ, ενώ 100.000 έφεδροι ενισχύουν τον Ουκρανικό στρατό.

 

Με τον φόβο του βομβαρδισμού ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου

Μπορεί σε λίγες ώρες να ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Λευκορωσία, ωστόσο οι κάτοικοι του Κιέβου συνεχίζουν να ζουν με τον φόβο του βομβαρδισμού.

Προσφυγικό κύμα και στην Ελλάδα

Λεωφορεία με αρκετούς Ουκρανούς υπηκόους έχουν ξεκινήσει να έρχονται στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Δραματικές ώρες για τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να έρθουν στου συγγενείς τους στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους Έλληνες ομογενείς αλλά και εργαζόμενοι στην Οδησσό και το Κίεβο οι οποίοι ξέφυγαν από την εμπόλεμη ζώνη και ταξίδεψαν για περισσότερες από 30 ώρες προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας σήμερα από τον ΟΗΕ 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε χθες Κυριακή σπάνια έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των 193 μελών προκειμένου να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία κείμενο που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αφού η Μόσχα χρησιμοποίησε το βέτο που διαθέτει για να εμποδίσει το κείμενο να ψηφιστεί από το ΣΑ την περασμένη εβδομάδα για την Ουκρανία, οι δυτικές κυβερνήσεις ελπίζουν ότι θα υπάρξει καταδίκη της εισβολής από τη ΓΣ, η συνεδρίαση της οποίας προγραμματίζεται να αρχίσει σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Στην τέταρτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία μέσα σε μία εβδομάδα, οι 11 από τις 15 χώρες μέλη του τάχθηκαν υπέρ της πρότασης να κατατεθεί το σχέδιο ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση. Η Ρωσία ψήφισε κατά, αλλά δεν είχε δικαίωμα βέτο σε αυτή το διαδικαστικό ζήτημα.

Ζελένσκι σε Μπόρις Τζόνσον: «Κρίσιμο 24ωρο για τη χώρα μου»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι τόνισε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, ότι οι επόμενες 24 ώρες θα είναι κρίσιμες για την Ουκρανία, ενημέρωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κ. Τζόνσον από την πλευρά του ανέφερε ότι το Λονδίνο και οι σύμμαχοί του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να φθάσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σε ισχύ οι κυρώσεις της Ε.Ε κατά της κεντρικής ρωσικής τράπεζας

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, τέθηκαν σε ισχύ αφού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ πριν από λίγο.

Συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση κάθε συναλλαγής Ευρωπαίων με τον κεντρικό χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που ανακοίνωσε τις κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλοι οι πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στην ευρωπαϊκή δικαιοδοσία θα παγώσουν ώστε να εμποδιστεί η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τι σημαίνει ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT

Ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος εκτυλίσσεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα σενάρια δείχνουν να είναι εφιαλτικά σενάρια για τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ οι φόβοι είναι έντονοι για νέες μεγάλες ανατιμήσεις σε αέριο και καύσιμα. Ο πόλεμος μαίνεται αλλά και το παγκόσμιο σοκ παραμένει…

Διαβάστε ακόμα:

Μπορέλ: Χωρίς άσυλο οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ε.Ε. – Πάνω από 300.000 πολίτες εγκατέλειψαν τη χώρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This