Ημέρα διαπραγματεύσεων: Σε αυτό το τραπέζι θα κάτσουν Ουκρανία και Ρωσία!

Αυτή είναι η εικόνα που δημοσίευσε η Λευκορωσία

Must Read

Μετά από πέντε ολόκληρες ημέρες πολέμου στην Ουκρανία και σε ένα εμπόλεμο κλίμα, αναμένεται σε λίγες ώρες να ξεκινήσουν οι απευθείας συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ.

Νωρίτερα, η Λευκορωσία δημοσίευσε μία εικόνα της αίθουσας αλλά και του τραπεζιού όπου αναμένεται να καθίσουν οι αποστολές της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Σε αυτές υπάρχουν σημαιάκια των δύο χωρών και πιο πίσω οι σημαίες τους, μαζί με αυτή της Λευκορωσίας. 

 

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα λίγο μετά τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας έφτασε στη Λευκορωσία, ενώ το ΥΠΕΞ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την αίθουσα, όπου θα διαπραγματευτούν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών.

«Στη Λευκορωσία όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένουμε τις δύο αντιπροσωπείες», έγραψε στο tweet το υπ. Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Πώς κλείστηκε το κρίσιμο ραντεβού

«Χωρίς να υπάρχουν ελπίδες» σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι συμφώνησε στη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας», είπε χθες από την πλευρά του ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντίμτρο Κουλέμπα.

Τόνισε επίσης ότι η απόφαση του Ρώσου Προέδρου να θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών. «Νομίζει ότι έτσι θα πιέσει, αλλά δεν θα υποκύψουμε», δήλωσε ο κύριος Κουλέμπα.

Το ραντεβού κλείστηκε, αφότου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επικοίνωνησε με τον κ. Ζελένσκι το απόγευμα της Κυριακής. «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στη Λευκορωσική επικράτεια παραμένουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λευκορωσίας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία: Ηχούν πάλι σειρήνες πολέμου – Εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This