6η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Από τη μία διαπραγματεύσεις, από την άλλη βομβαδισμοί

Σφοδρή επίθεση των Ρώσων στη Χερσώνα - Θηριώδες ρωσικό κονβόι με άρματα μάχης προελαύνει προς το Κίεβο

Must Read

Μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία να ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έφοδο στο Κίεβο. Εικόνες δείχνουν μία πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, βασικού στόχου των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, η οποία εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, πολύ μεγαλύτερη δηλαδή από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα.

Η κυβέρνηση έκανε λόγο επίσης περί ρωσικής επίθεσης στη Χερσώνα, στον νότο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός είναι προ των πυλών.

Περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο.

 

Η νύχτα που πέρασε μετατράπηκε σε μέρα από τις συνεχείς εκρήξεις που σημειώνονται σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιοχής της χώρας. 

 

Στο… μηδέν κατέληξαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Λευκορωσία, ενώ σήμερα έπεται και συνέχεια με το μέλλον να φαντάζει θολό και αβέβαιο. Τη νύχτα ο ρωσικός στρατός ανατίναξε υποσταθμούς στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση, κατά την ίδια πηγή. Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN έκανε λόγο περί καταστροφής των ψηλότερων ορόφων δύο πολυκατοικιών.

Επικεφαλής Ρωσόφωνων Ντονιέτσκ: «Σε πλήρη κλοιό η Μαριούπολη»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Ο επικεφαλής των Ρωσόφωνων στο Ντονιέτσκ αναφέρει πως η Μαριούπολη σήμερα θα βρεθεί σε πλήρη κλοιό.

Βομβαρδισμοί και εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη

Την ίδια στιγμή, ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κινούνται προς την πρωτεύουσα Κίεβο και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook. Η κυβέρνηση έκανε λόγο, επίσης, για ρωσική επίθεση στη Χερσώνα, στον νότο. Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός πολιορκεί και τη Μαριούπολη όπου μεγάλο μέρος της είναι χωρίς ρεύμα, ενώ τα προβλήματα στις υποδομές είναι μεγάλα.

Ηχούν ξανά οι σειρήνες του πολέμου

Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ξανά στο Κίεβο. Ο Πούτιν απαντά στις κυρώσεις της Δύσης απειλώντας τις χώρες που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία. Οι μεγάλες πόλεις της χώρας πολιορκούνται από ρωσικά στρατεύματα, ενώ η κατάσταση ακροβατεί σε «τεντωμένο σκοινί». Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων στο Γκόμελ, που διήρκησε περίπου επτά ώρες, δεν φαίνεται έως τώρα να απέδωσε καρπούς.

 

Ο Πούτιν απειλεί όσους στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Με «σκληρή απάντηση» απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την απόφαση της ΕΕ να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία. Η Ρωσία στρέφει τα πυρά της κατά των χωρών που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, εξαπολύοντας απειλές σε περίπτωση που αυτός ο οπλισμός χρησιμοποιηθεί εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Τουρκία κλείνει τα στενά του Βοσπόρου

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προειδοποίησε πως θα περιορίσει τη διέλευση πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, ζητώντας από άλλες χώρες να μη στέλνουν πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Συνθήκη του Μοντρέ επιτρέπει στην Τουρκία να επιβάλει περιορισμούς εν καιρώ πολέμου, από τους οποίους εξαιρούνται τα πλοία που επιστρέφουν στους ναυστάθμους τους.

Δράμα δίχως τέλος

Ουκρανοί πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφτάνουν στην Ελλάδα. Χθες το βράδυ (Δευτέρα 28/2) έφτασαν στην Αθήνα 172 άνθρωποι από την Ουκρανία.

Ερντογάν σε Λουκασένκο: «Η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί το γραφείο του τούρκου προέδρου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στις οποίες δεν σημειώθηκε πρόοδος, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί και πότε θα γίνει νέος γύρος συνομιλιών. Παράλληλα ο Ερντογάν δήλωσε στον Λουκασένκο ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να καταβάλλει προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου και την αποκατάσταση της ειρήνης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πούτιν απειλεί με αντίποινα όσους στέλνουν όπλα στην Ουκρανία – «Το κακό προσωποποιημένο μας βομβαρδίζει», απαντά ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This