Στη Ζαπορόζιε το κομβόι με τους Έλληνες από τη Μαριούπολη – Τους σταμάτησε για έλεγχο ο ρωσικός στρατός

Τους άφησαν να φύγουν μετά από έλεγχο των εγγράφων - Ουκρανοί... προαναγγέλλουν «χτύπημα» της αυτοκινητοπομπής από τους Ρώσους

Must Read

Το δύσκολο ταξίδι για την διαφυγή τους ξεκίνησαν 66 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι Έλληνες από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Περισσότερα από 40 αυτοκίνητα με οικογένειες και δημοσιογράφους κατευθύνονται προς τη Μολδαβία, με το ένα όχημα να ακολουθεί το άλλο, με σταθερό ρυθμό. Το OPEN μετέδωσε εικόνες μέσα από τα αυτοκίνητα, ενώ γύρω τους απλωνόταν ένα έρημο τοπίο. Το κομβόι άλλαξε διαδρομή, κίνηση που αποφασίστηκε καθ’οδόν προς τη Μολδαβία. Στην κορυφή της πομπής βρίσκεται ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιστρέψει προκειμένου να βοηθήσει και άλλους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή Σωτήρη Δανέζη, το κομβόι πριν φτάσει στην πόλη Ζαπορίζιε, έπεσε πάνω σε μπλόκο του ρωσικού στρατού θωρακισμένα οχήματα το οποίο τους σημάδευε με όπλα. Αφού έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι έλεγχοι των εγγράφων, οι στρατιώτες του άφησαν να φύγουν.

Τα οχήματα έχουν λάβει οδηγίες πρέπει να διατηρούν συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου η έξοδος να είναι συντεταγμένη. Μάλιστα υπάρχει ανησυχία για τα καύσιμα, καθώς κάθε αυτοκίνητο μπορούσε να εφοδιαστεί με 20 λίτρα βενζίνης. Στα καπό των οχημάτων έχουν γράψει την λέξη PRESS (τύπος) για να είναι ορατό και στις εναέριες δυνάμεις. 

Το ταξίδι πρόκειται να διαρκέσει μέρες, καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, γεγονός που θα τους καθυστερήσει. Σημειώνεται ότι πολλοί δεν κατάφεραν να φύγουν γιατί δεν είχαν καύσιμα.

Την ίδια ώρα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι σχεδιάζουν να χτυπήσουν το κομβόι με τους Έλληνες, επικαλούμενα πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. Η πληροφορία έχει προκαλέσει ανησυχία με το παρασκήνιο να είναι βαθύ, καθώς μεταδίδεται και από Ουκρανούς εθνικιστές οι οποίοι έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά αμάχων όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν αποκλείεται να πρόκειται για νέα προβοκάτσια. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This