Τετάρτη 23/6/2021

ΙΤΑΛΙΑ: Έκρηξη σε διυλιστήρια της ENI!

Έκρηξη σημειώθηκε στα διυλιστήρια της ENI στην επαρχία Sannazzaro de’ Burgondi στην Παβία. H ENI είναι ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στη Ρώμη, αλλά έχει παραρτήματα και σε άλλες ιταλικές πόλεις και επαρχίες.

Ένας ισχυρός θόρυβος, μαύρος καπνός και αέρας: έτσι ξύπνησαν στις 6.35 το πρωί οι κάτοικοι του δήμου Ιομελίνο στην Ιταλία, όπου βρίσκεται το τεράστιο εργοστάσιο ραφιναρίσματος αργού πετρελαίου της ΕΝΙ. Πυροσβέστες, τεχνικοί και αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου, ενώ οι στήλες καπνού είναι ορατές σε απόσταση χιλιομέτρων. Η έκρηξη έγινε αισθητή και στους γειτονικούς δήμους.

Η αιτία μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη και διερευνάται. Ωστόσο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα.

Στο εργοστάσιο έχουν συμβεί κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν, πάντως, με πιο σοβαρό εκείνο της 1ης Δεκεμβρίου 2016, όταν μια έκρηξη προκάλεσε μια «μπάλα» φωτιάς στον ουρανό, όπως το περιέγραψαν μάρτυρες, η οποία κατέστρεψε το εργοστάσιο της Ανατολικής Ιταλίας.

Τότε, ένας εργάτης δηλητηριάστηκε ελαφρά, ενώ το προσωπικό διατάχθηκε να κρατήσει τα παράθυρα κλειστά λόγω της υψηλής στήλης καπνού, που προκλήθηκε από τις φλόγες. Η Eni δήλωσε την επόμενη μέρα ότι ο αέρας δεν ήταν μολυσμένος.

Ένα άλλο περιστατικό συνέβη μετά από μόλις δύο μήνες, στις 5 Φεβρουαρίου του 2017. Η πυρκαγιά, λιγότερο σοβαρή από την προηγούμενη, «δαμάστηκε» από τους πυροσβέστες και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το περιστατικό αυτό είχε συμβεί, επίσης, πρωινές ώρες, λίγο πριν τις 8.40 π.μ. στο παλιό τμήμα του διυλιστηρίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ