Έφτασε Μολδαβία το κονβόι με τους 82 Έλληνες ομογενείς και δημοσιογράφους από τη Μαριούπολη!

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα, αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλα αυτοκίνητα...

Must Read

Τρία 24ωρα μετά την αποχώρησή τους από την Μαριούπολη της Ουκρανίας και κατόπιν ενός αγωνιώδους ταξιδιού με αμφίβολη, κακά τα ψέματα, έκβαση, οι 82 Έλληνες ομογενείς και δημοσιογράφοι «πάτησαν» το έδαφος της Μολδαβίας!

Αυτός ήταν και ο τελικός στόχος, αφού από εκεί μπορούν, πλέον, να ταξιδέψουν αεροπορικά για την Ελλάδα. Τη χαρμόσυνη, αν μη τι άλλο, αυτή είδηση γνωστοποίησε μέσα ανάρτησής του στο Twitter ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης:

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, γράφοντας σε σχετική ανάρτηση: «Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση #Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση».

Σημειώνεται πως η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για την «τελική ευθεία» του τριήμερου ταξιδιού της στις 11 το πρωί από την πόλη Ουμάν, στη δυτική Ουκρανία, όπου και είχαν διανυκτερεύσει οι 82 Έλληνες.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες στην Μαριούπολη, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πέρασε επιτυχώς τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα. Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα.

Στην Μολδαβική πλευρά των συνόρων βρίσκεται κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνείσφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης τόσο επί του εδάφους, όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι νεωτέρας, οι Γενικοί Πρόξενοι στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης και στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This