Επτά νεκρούς και ανάμεσά τους δυο παιδιά ανακοίνωσε η αστυνομία της Ουκρανίας

Ισχυρίζεται ότι σκοτώθηκαν από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα του Κιέβου

Must Read

Με τους Ρώσους να «κρατάνε» στα χέρια τους τον έλεγχο σημαντικού τμήματος των νοτίων περιοχών της Ουκρανίας, οι Αρχές της χώρας δίνουν πληροφορίες για συνεχόμενα ρωσικά πυρά που πλήττουν περιοχές κοντά στο Κίεβο.

Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι και ανάμεσά τους δυο παιδιά, σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στα περίχωρα του Κιέβου. Αναφέρονται στο χωριό Μαρχαλίφκα, μόλις 10 χιλιόμετρα από τα νοτιοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Τους 47 έφτασαν οι νεκροί από βομβαρδισμούς και στην πόλη Τσέρνιγκοφ, ενώ όπως μετέδωσαν ξένα Μέσα ενημέρωσης Ουκρανοί βγήκαν στους δρόμους της Μελιτοπόλ με σημαίες στα χέρια, τραγουδώντας τον εθνικό τους ύμνο και φωνάζοντας «δόξα στην Ουκρανία» και «θάνατος στους εχθρούς». Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Ουκρανικές πηγές μεταδίδουν επίσης τις τελευταίες ώρες ότι τουλάχιστον τρεις Ρώσοι στρατηγοί είναι νεκροί.

Το Σαββατοκύριακο ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία-Ρωσία

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Μόσχα και το Κίεβο, την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα αγωνιά για τις κινήσεις της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικχάιλο Ποντόλιακ. Την είδηση επιβεβαίωσε ωστόσο και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Όπως φαίνεται η συζήτηση επισπεύδεται, καθώς οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δυο πλευρές θα προχωρήσουν σε τρίτο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ακούγεται θετική καθώς, η Ουκρανία εξακολουθεί να δέχεται «σφυροκόπημα» βομβαρδισμών, την ώρα που μεγάλα κύματα προσφύγων απομακρύνονται από τη χώρα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το που θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση, ωστόσο ο Ποντόλιακ ανέφερε ότι υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες για να καταλήξουν στον τόπο και στον χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This