Ρωσική ενόχληση με την απόφαση της Κύπρου να απαγορεύσει ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων της

Αινιγματική δήλωση του Ρώσου Πρέσβη

Must Read

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάντσι εξέφρασε την ενόχλησή του για την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαγορεύσει την είσοδο πέντε ρωσικών πολεμικών πλοίων σε λιμάνια της για ανεφοδιασμό.

Ερωτώμενος από το SigmaLive για το αν η απόφαση αυτή μπορεί να φέρει κάποιας μορφής αντίποινα από τη Ρωσία, ο Οσάτσι απάντησε ως εξής, αφήνοντας αρκετά περιθώρια ερμηνειών:

«Ελπίζουμε η μη αποδοχή των ρωσικών πλοίων να αφορά μόνο αυτό το περιστατικό. Θέλουμε να διατηρήσουμε τις φιλικές μας σχέσεις με την Κύπρο. Στο Κυπριακό η θέση μας ήταν πάντοτε θέση αρχής. Αλλά, ταυτόχρονα, παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης με τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία. Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον γενικότερα, όχι μόνο για την Κύπρο».

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές της Κύπρου τόνιζαν πως η ταυτόχρονη παρουσία στα λιμάνια της ρωσικών, γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων, με την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, θα ήταν… δύσκολη και προσέθεταν: «Το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε ρηματική διακοίνωση, με την οποία ακύρωσε την αρχική απόφαση. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τη Ρωσία».

Όπως μεταδίδει το Sigma, αρχικά οι διπλωματικές πηγές υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει ακύρωση της συμφωνίας διευκόλυνσης ανάμεσα σε Κύπρο και Ρωσία και πως η απόφαση αφορούσε τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ωστόσο, πηγές από τη Λευκωσία εκτίμησαν πως όσο συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, το μέτρο της απαγόρευσης θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This