Θρίλερ στην Αυστραλία: Στους 17 οι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Must Read

Αντιμέτωπο με σφοδρές βροχοπτώσεις βρίσκεται εδώ και μέρες το Σίδνεϊ, η πιο πολυπληθής πόλη της Αυστραλίας, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν να σφυροκοπούν την περιοχή, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών σε όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας έφτασε τους 17.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του Κουίνσλαντ και το βόρειο τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν σημειωθεί μέσα σε μόλις μία εβδομάδα βροχοπτώσεις που συνήθως καταγράφονται στη διάρκεια όλου του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν καταστραφεί κτήρια, δρόμοι και υποδομές, έχουν χαθεί ζώα εκτροφής και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Είμαστε αντιμέτωποι με καταιγίδες, που θα είναι αρκετά επικίνδυνες για τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας»

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι ένα νέο σύστημα ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερες βροχοπτώσεις στην πολιτεία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες. «Δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μερικές ακόμη ημέρες συνεχούς βροχερού καιρού με καταιγίδες, οι οποίες θα είναι αρκετά επικίνδυνες για τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας», δήλωσε η μετεωρολόγος Τζέιν Γκόλντινγκ.

Στο βόρειο τμήμα της πολιτείας τα νερά του ποταμού Κλάρενς έχουν φτάσει σε επικίνδυνο ύψος, όμως η Γκόλντινγκ επεσήμανε ότι η κακοκαιρία θα υποχωρήσει μετά την Τετάρτη.

Στο μεταξύ στο Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, και τις γύρω περιοχές, που επλήγησαν από σφοδρές καταιγίδες στη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές χιλιάδες σπίτια, συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This