Πατέρας Βασίλειος από το Κίεβο: «Προσευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος, κρυβόμαστε στα υπόγεια»

Must Read

Ο ιερέας που λειτουργεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κίεβο, πάτερ Βασίλειος, μίλησε νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας αναφορά στις τραγικές ώρες που περνούν οι κάτοικοι λόγω του πολέμου με την Ρωσία.

Ο πάτερ Βασίλειος περιέγραψε τις συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της Ουκρανίας, με πολλούς από αυτούς να καταφεύγουν στην εκκλησία για να προσευχηθούν. «Βρισκόμαστε στον ναό του Αγίου Νικολάου, δεν αφήνουμε τις εκκλησίες μας, προσευχόμαστε στον Θεό να μας σώσει και να σταματήσει ο πόλεμος», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Δόξα το Θεό υπάρχει πολύς κόσμος στην εκκλησία. Έχουμε κόσμο. Οι κάτοικοι έρχονται εδώ για να προσευχηθούν να σταματήσουν όλα αυτά».

Όπως είπε ο πατέρας Βασίλειος κάθε βράδυ είναι διαφορετικό. «Όταν ακούμε βόμβες προσευχόμαστε, πηγαίνουμε στα υπόγεια της εκκλησίας» είπε.

Ερωτηθείς αν σκέφτηκαν να φύγουν από την χώρα, ο ιερέας απάντησε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να αφήσουν την «μάνα» τους. «Δεν σκεφτήκαμε να φύγουμε, η Ουκρανία είναι η πατρίδα μας, είναι η μάνα μας. Πρέπει να είμαστε εδώ. Προσευχόμαστε και για τον στρατό μας. Μέχρι να πεθάνουμε θα είμαστε εδώ και θα αντιστεκόμαστε», κατέληξε ο πάτερ Βασίλειος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This