Ουκρανία Ημέρα 11η: Οι άμαχοι νεκροί στο Ιρπίν και ο επικείμενος βομβαρδισμός της Οδησσού σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Ουκρανίας

Must Read

Στο κενό έπεσε η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι, με την Ουκρανία και τη Ρωσία να αλληλοκατηγορούνται  για το ποιος «έσπασε» την συμφωνία. Σήμερα ανακοινώθηκε και νέα κατάπαυση στην Μαριούπολη.

Στο μεταξύ, δαματικές είναι οι ώρες στην πόλη Ιρπίν όπου υπήρξαν βομβαρδισμοί με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες υλικές ζημιές αλλά και απώλειες αμάχων.

Ο απόλυτος πανικός επικράτησε όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες οβίδες. Άμαχοι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, τρέχουν να σωθούν την ώρα που οι βόμβες πέφτουν στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του διάγγελμα καταγγέλλει πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται για βομβαρδισμό της Οδησσού.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – «Θα πάρουμε πίσω την πατρίδα μας»

Οι κινήσεις της διεθνούς κοινότητας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πως η Ρωσία θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και μόνο αν οι απαιτήσεις της Μόσχας ικανοποιηθούν. Τόνισε επίσης ότι η στρατιωτική επιχείρηση, όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία, εξελίσσεται βάσει σχεδίου.

Η Τουρκία

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία και ξένους εταίρους. Από την πλευρά του ο Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο για άμεση κατάπαυση του πυρός, άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.

Οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία.

Διαβάστε ακόμη: Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν πολεμικά αεροσκάφη μαζί με την Πολωνία

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Παράλληλα  ο Πάπας Φραγκίσκος τοποθετήθηκε για το ζήτημα. «Στην Ουκρανία ρέουν ποτάμια αίματος και δακρύων. Αυτή δεν είναι μόνο μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος που οδηγεί σε θάνατο, καταστροφή και δυστυχία», είπε ο Πάπας στην εβδομαδιαία ομιλία του προς το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Διαβάστε ακόμη: «Είναι πόλεμος» όχι «ειδική στρατιωτική σύγκρουση», δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος για την εισβολή στην Ουκρανία

Ρωσία: Συνελήφθησαν 1.000 διαδηλωτές

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι που διαδήλωσαν κατά της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία συνελήφθησαν σήμερα σε περίπου 30 πόλεις της Ρωσίας, όπως δήλωσε η ΜΚΟ OVD-Info, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This