Το πήραν απόφαση οι Ουκρανοί: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μοντέλα εκτός ΝΑΤΟ»

Τι είπε στο Fox News Ουκρανός διαπραγματευτής για τις συνομιλίες με τη Ρωσία

Must Read

«Η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί για την εδαφική της ακεραιότητα στις συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά είναι ανοιχτή στη συζήτηση μοντέλων εκτός ΝΑΤΟ για το μέλλον της», δήλωσε ένας από τους διαπραγματευτές της στο Fox News.

Η Ουκρανία έχει επιδιώξει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως απόδειξη αυτού που απεικονίζει ως επιθετικότητα του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία.

«Η απάντηση που λαμβάνουμε από τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι ότι δεν είναι έτοιμες ούτε να συζητήσουν την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, όχι τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο πέντε ή 10 ετών», δήλωσε ο Ντέιβιντ Αραχάμιγια (επίσης γνωστός και ως David Brown).

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ορισμένα μοντέλα εκτός ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υπάρχουν άμεσες εγγυήσεις από διάφορες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως η Γερμανία και η Γαλλία. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τέτοια πράγματα σε έναν ευρύτερο κύκλο, όχι μόνο σε διμερείς συζητήσεις με τη Ρωσία αλλά και με άλλους εταίρους».

Αντιπροσωπείες από την Ουκρανία και τη Ρωσία είχαν δύο γύρους συνομιλιών μέχρι στιγμής και μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο επόμενος γύρος συνομιλιών αναμένεται αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, με τον Αραχάμιγια να λέει σχετικά:

«Δεν θα έλεγα ότι προχωράμε γρήγορα γιατί έχουμε πολλούς νεκρούς καθημερινά, ειδικά αμάχους. Είναι δύσκολο, ειλικρινά, αλλά εξακολουθούμε να επιδεικνύουμε κάποια πρόοδο. Τουλάχιστον, οι δύο πλευρές ακούνε η μία την άλλη και συζητούν ενεργά διαφορετικά πράγματα. Τα μόνα μέρη στα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσουμε είναι η Κριμαία και οι λεγόμενες δημοκρατίες που η Ρωσία επιμένει να αναγνωρίσουμε ως ανεξάρτητες. Αυτό δεν είναι αποδεκτό στην ουκρανική κοινωνία. Και δεν πρόκειται για τους πολιτικούς, αλλά για τους Ουκρανούς που δεν θα το αφήσουν ποτέ να συμβεί. Αυτή είναι η κύρια πρόκληση και ειλικρινά, δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This