«Ξοφλημένος ο Πούτιν»… «το πνεύμα της Ουκρανίας» ο Ζελένσκι, λένε οι Βρετανοί

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ είπε ότι θα υποστήριζε την Πολωνία εάν παρείχε στην Ουκρανία μαχητικά

Must Read

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστήριζε την Πολωνία εάν αποφάσιζε να στείλει  μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να φέρει τη χώρα «σε ευθεία γραμμή πυρός».

«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και όποια επιλογή κάνουν», είπε στο Sky News, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούσε να προσφέρει αεροσκάφη.

«Θα προστατεύαμε την Πολωνία, θα τους βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειαστούν», είπε. «Η Πολωνία θα καταλάβει ότι οι επιλογές που κάνει όχι μόνο θα βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του πυρός από χώρες όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία».

Είπε ότι η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στους Βρετανούς βουλευτές αργότερα σήμερα θα είναι «απίστευτα ισχυρή», περιγράφοντάς τον ως έναν «καταπληκτικό τύπο» και «το πνεύμα της Ουκρανίας».

Σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Times, ο Γουάλας είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μια «ξοφλημένη δύναμη στον κόσμο».

«Ό,τι… και να συμβεί, ο Πρόεδρος Πούτιν είναι μια ξοφλημένη δύναμη στον κόσμο και τελείωσε, ο στρατός του τελείωσε… και πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό», είπε.

Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα έχει «ενωθεί εναντίον του» και συμπλήρωσε: «Είναι σε μια θέση όπου πρόκειται να προκαλέσει τεράστια οικονομική δυσπραγία στον λαό του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This