Η Πολωνία έτοιμη να θέσει τα MiG-29 της στη διάθεση των ΗΠΑ!

Must Read

Η Πολωνία είναι έτοιμη να παραχωρήσει δωρεάν και αμέσως όλα τα αεροσκάφη της MiG-29 στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ως μέρος μιας κίνησης «για χρήση από την ουκρανική αεροπορία για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία», ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.

Η Πολωνία ζήτησε από τις ΗΠΑ να της παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με παρόμοιες επιχειρησιακές δυνατότητες και δήλωσε έτοιμη «να συμφωνήσει αμέσως με τους όρους αγοράς αυτών».

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ ιδιοκτήτες αεροσκαφών MiG-29 να ενεργήσουν με παρόμοιο τρόπο.

Η κίνηση έγινε μετά από εβδομάδες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και συζητήσεων στο Λονδίνο μεταξύ του Πολωνού πρωθυπουργού και του Μπόρις Τζόνσον.

Η δήλωση του Πολωνού Υπουργού Εξωτερικών, σε σχέση με τη δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την παροχή μαχητικών στην Ουκρανία:

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης της Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This