Εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία – «Ψευδείς ειδήσεις»: Η Μόσχα απαντά στις κατηγορίες βομβαρδισμού νοσοκομείων

«Το NATO και οι χώρες της ΕΕ υπονομεύουν τον ευρωπαϊκό οργανισμό» - Τι γίνεται στο Κίεβο - Άνοιξαν επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Must Read

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρωσία δεν θα μετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το Υπουργείο προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «το NATO και οι χώρες της ΕΕ υπονομεύουν τον ευρωπαϊκό οργανισμό που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμα: Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε περιοχές της Μαριούπολης – Η ιταλική ΕΝΙ σταματά να αγοράζει πετρέλαιο από τη Μόσχα

«Ψευδείς ειδήσεις» – Η Ρωσία για τις κατηγορίες βομβαρδισμού νοσοκομείου παίδων

Η Ρωσία υποστήριξε ότι οι καταγγελίες της Ουκρανίας πως ρωσικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη είναι «ψευδείς ειδήσεις» και ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική, η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πολιάνσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομεία είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί έριχναν πυρά.

https://twitter.com/deanprocter/status/1501788436470308865

Ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα, ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι σε μια σχολική αυλή σε κατοικημένη περιοχή, ο ουκρανικός στρατός έχει στήσει πυροβολικό, μετατρέποντας το σχολείο σε στόχο.

https://twitter.com/mission_russian/status/1501823680434819074

Θυμίζουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «διεξάγει γενοκτονία» μετά την καταγγελία των Ουκρανών αξιωματούχων ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη χθες.

Σήμερα, οι τοπικές αρχές της Μαριούπολης υποστήριξαν ότι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν από τον ρωσικό βομβαρδισμό. «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι», ανέφεραν στο Telegram.

Ουκρανικές αναφορές κάνουν λόγο για συνολικά τρεις επιθέσεις σε νοσοκομεία της Ουκρανίας την Τετάρτη, με επιδρομές να γίνονται ακόμα σε δύο νοσοκομεία στην πόλη Ζιτομίρ, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου.

Το ένα ήταν παιδικό νοσοκομείο, είπε ο δήμαρχος Serhii Sukhomlyn σε μια ανάρτηση στο Facebook, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει 18 επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις από τότε που ξεκίνησε η ρωσική επιχείρηση πριν από δύο εβδομάδες.

Η Ουκρανία ανοίγει επτά ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Η Ουκρανία άνοιξε σήμερα επτά ανθρωπιστικούς διαδρόμους, συμπεριλαμβανομένου ενός από τη Μαριούπολη, εν μέσω αναφορών ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήματα της πόλης.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι έχουν ανοίξει επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι, ενώ  ο κυβερνήτης του Σούμι Ντμίτρο Ζιβίτσκιι, είπε ότι τρεις πομπές με άμαχους έφυγαν αφού συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός.

Κόσμος επίσης εγκαταλείπει τους κοντινούς οικισμούς στην Κρασνοπίλια και Τροστιάνετς, πρόσθεσε ο Ζιβίτσκιι. «Οι οχηματαπομπές (αυτών που απομακρύνονται) φεύγουν. Υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός!».

Παράλληλα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ολέκσιι Κουλέμπα δήλωσε σήμερα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από χωριά και πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αλλά υπήρξαν επίσης αναφορές για αεροπορικές επιδρομές στη Μαριούπολη και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήματα της πόλης.

Πολωνός συνοριοφύλακας δήλωσε σήμερα ότι μέχρι στιγμής 1,43 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την έναρξη της επιχείρησης. Μόνο την Τετάρτη, περίπου 117.600 πέρασαν τα σύνορα και ήδη σήμερα έχουν περάσει περίπου 22.000 άτομα.

Οι Ρώσοι έχουν σημειώσει «μικρή πρόοδο» προς το Κίεβο – Έκθεση βρετανικής άμυνας

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε επίσης την τελευταία του έκθεση πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, φαινομενικά επιβεβαιώνοντας τις ουκρανικές αρχές.

Το Υπουργείο είπε ότι υπήρξε «αξιοσημείωτη μείωση στη συνολική ρωσική αεροπορική δραστηριότητα» πάνω από την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να οφείλεται στην «απροσδόκητη αποτελεσματικότητα και αντοχή» των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η μεγάλη ρωσική αυτοκινητοπομπή βορειοδυτικά του Κιέβου έχει «σημειώσει μικρή πρόοδο σε πάνω από μια εβδομάδα» και υφίσταται «συνεχείς απώλειες» στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Καθώς αυξάνονται τα θύματα, ο Πούτιν θα αναγκαστεί να αντλήσει από όλες τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και άλλες πηγές για να αντικαταστήσει τις απώλειες», προσθέτει η έκθεση.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τη νύχτα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εξαπέλυσαν αντεπίθεση κοντά στο Κίεβο και κατέστρεψαν πέντε άρματα μάχης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This